- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ULTIMĂ ORĂ! Se încheie greva? OUG pentru creșterea salariilor este publicată în Monitorul Oficial! Ciolacu: „Fac apel către dascăli să revină la clase pentru a încheia cu bine acest an școlar”

01 Jun, 17:49 • Constantin Cristina
Marcel Ciolacu a anunțat că OUG pentru creșterea salariilor cadrelor didactice, tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Se va încheia greva?
ULTIMĂ ORĂ! Se încheie greva? OUG pentru creșterea salariilor este publicată în Monitorul Oficial! Ciolacu: „Fac apel către dascăli să revină la clase pentru a încheia cu bine acest an școlar”

Marcel Ciolacu face apel către cadrele didactice să revină la clase pentru a încheia anul școlar, deoarece Ordonanța de Urgență pentru creșterea salariile profesorilor și personalului nedidactic a fost publicată în Monitorul Oficial, a informat stiripesurse.ro.

Citește și: Iohannis spune STOP GREVĂ! Document: Măririle de salarii au fost aprobate de Guvern „Negocierile s-au încheiat”

Se încheie greva? OUG pentru creșterea salariilor este publicată în Monitorul Oficial!

„Ordonanța de creștere imediată a veniturilor profesorilor și personalului nedidactic a fost publicată în Monitorul Oficial. Dar acest lucru trebuie completat printr-o reformă consistentă a salarizării din sistemul de învățământ. Iar asta se va întâmpla chiar de anul viitor, când viitoarea lege a salarizării unitare va fi aplicată. Voi continua să am toată deschiderea pentru dialog și pentru găsirea unor soluții realiste și aplicabile, care să aducă mai multă dreptate în sistemul de învățământ.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Acesta este doar primul pas! Mai mult, mi-am asumat clar că viitorul Guvern va continua – cu și mai multă forță – să redea respectul și demnitatea cuvenite dascălilor. Fac apel către dascăli să revină la clase pentru a încheia cu bine acest an școlar! Discuțiile asupra problemelor legitime din sistem trebuie să continue, însă este vorba și de viitorul copiilor. De aceea, toate examenele trebuie să se desfășoare conform programărilor anunțate”, scrie pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Mai exact, cu noua lege, salariul unui profesor cu studii superioare gradul didactic 1 și peste 25 de ani de vechime va crește de la 3.985 lei șa 4.707 lei.

În plus, pe lângă această majorare, se mai adaugă și sporul de suprasolicitare neuropsihică 10%, și după caz, creșteri salariale pentru dirigenție, de care pot beneficia educatorii, profesorii pentru învățământ primar (10%), învățământ special (15%), învățământ simultan (între 7 și 20%), predare în zone izolate (între 3 și 20%), predare în penitenciar (15%), gradația de merit (25%), a mai scris sursa citată.

Salariul net al unui profesor cu studii superioare de lungă durată cu definitivat și 5-10 ani vechime se majorează de la 2.713 lei la 3.365 lei. Venitul net al unui profesor cu studii superioare de lungă durată debutant crește de la 2.376 lei la 2.956 lei.

Alte articole: Profesorii anunță condiția pentru care vor renunța la grevă. Salariile trebuie să crească din iunie 2023