- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ULTIMĂ ORĂ! Șoferii se vor confrunta cu prima scumpire a benzinei din ultima săptămână

25 May, 11:34 • Constantin Cristina
După o perioadă lungă în care tarifele combustibililor au scăzut considerent, prețul benzinei crește și ajunge să fie din nou mai scumpă decât motorina.
ULTIMĂ ORĂ! Șoferii se vor confrunta cu prima scumpire a benzinei din ultima săptămână

Vești proaste pentru șoferi! Prețul benzinei se majorează în ultima săptămână și ajunge să fie mai scumpă decât motorina cu 4 bani pe litru, a precizat profit.ro.

Citește și: Prețul carburanților la 18 mai. Cât costă litrul de benzină și motorină în București și în principalele orașe

Șoferii se vor confrunta cu prima scumpire a benzinei din ultima săptămână

OMV Petrom a decis majorarea de preț al benzinei și chiar dacă prețul cel mai mic practicat de companie la vânzarea benzinei standard, de 6,42 lei/l, în stația Petrom Herescu, este inferior celui al motorinei din aceeași stație, de 6,43 lei/l, în cazul prețurilor cele mai ridicate, benzina din stațiile Petrom (6,48 lei/l) este mai scumpă decât dieselul (6,46 lei/l).

În stațiile OMV, benzina având prețul 6,50-6,54 lei/l, este mai scumpă cu 2-3 bani decât motorina cu 6,51-6-54 lei/l.

A fost o perioadă în care motorina avea prețul de 1,5 lei/l, adica mai ridicat decât cel al motorinei, în urmă cu 8 luni.

Prețul benzinei la cea mai ieftină stație OMV este cu 5-6 bani/l peste cel al stațiilor premium concurente, ale MOL și Rompetrol, în urma scumpirii de joi. Prețul benzinei din stațiile Lukoil se situează, la rândul său, cu 5-6 bani sub cel din cele Petrom.

tarifele benzinei
tarifele benzinei

Așa cum este de așteptat, toate celelalte companii vor scumpi la scurt timp benzina ajungând la sume asemănătoare. În ultima săptămână, cotațiile petrolului Brent s-au ridicat la 78 dolari/baril.

Însă prețurile țițeiului au scăzut cu 10% de la începutul anului, dar specialiștii preconizează că prețurile își vor reveni în a doua jumătate a anului curent.

Carburanții au avut scumpiri explozive după ce a fost declanșat războiul din Ucraina, pe 24 februarie, iar pe 26 februarie, benzina și motorina se vindeau la prețuri medii de peste 7,10 lei/l. În luna iunie 2022, prețul motorinei standard a depășit chiar și nivelul de 9,2 lei/l, cu peste 2,8 lei sau 45% mai ridicat decât cel actual.

Alte articole: Preț carburanți 16 mai 2023. La Petrom, benzina și motorina au prețuri identice. Cu cât alimentăm astăzi