- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Umbrărescu „aruncat” direct de Grindeanu în cursa pentru Lotul 2 al Autostrăzii București Nord. Ce se întâmplă cu termenul pentru Autostrada Transilvaniei

25 Aug, 22:47 • Cornel Ghimeșan
Umbrărescu, cel mai prestigios dezvoltator de infrastructură din România, s-a alăturat competiției pentru a realiza prima inaugurare din 2023 în domeniul construcțiilor.
Umbrărescu „aruncat” direct de Grindeanu în cursa pentru Lotul 2 al Autostrăzii București Nord. Ce se întâmplă cu termenul pentru Autostrada Transilvaniei

Constructorul Umbrărescu, cunoscut ca fiind cel mai influent actor din domeniul construcțiilor de drumuri din România, a intrat în competiția pentru a realizao importantă inaugurare a anului 2023. Această inițiativă a fost oficializată de către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Politicianul a comunicat că obiectivul de a avea 1000 de kilometri de autostradă și drum expres în circulație ar putea fi realizat înainte de termenul prevăzut prin includerea Lotului 2 al Autostrăzii A0 Nord, în loc de Lotul Nurol care are o lungime de 14 kilometri și face parte din Autostrada Transilvania, și a cărui dată de inaugurare oficială este deja stabilită pentru aproximativ 15 septembrie.

Citește și: „Regele asfaltului” a fost detronat! Înfrângere usturătoare pentru Dorinel Umbrărescu, un nou lider în clasamentul constructorilor de autostrăzi

Este posibil ca alegerea constructorului român UMB pentru prima inaugurare să fie fie o coincidență sau o decizie anticipată. Aceasta ar putea fi rezultatul scurtării Lotului UMB prin eliminarea conexiunii cu DJ 200 Ștefănești. Această ajustare determină faptul că într-o primă etapă vor fi deschiși în trafic doar 10-11 kilometri între DN 1 și A3.

,,Nușfalău -Suplacu de Barcău, este finalizat. Probabil că în 2-3 săptămâni se va da în trafic. E o concurență între acel lot și Autostrada A 0 București care vor fi primele finalizate pentru că, cu ocazia acelui lot se va atinge acel prag de 1000 de kilometri de autostradă și drum Expres. Încă nu e clar cine va termina primul” a spus Grindeanu, marți pe șantierul Centurii Zalău.

Ce drumuri mai termină Umbrărescu

Deschidere garantată în această toamnă pe Lotul 2 al Autostrăzii A 0 Sud, 11 kilometri între Bragadiru și Jilava, nu însă și pe lotul 1 Glina-Jilava. În funcție de mobilizare, vreme etc. Umbrărescu ar putea deschide 32 de kilometri de Drum Expres pe Lotul 3 Craiova-Pitești, iar Strabag 16 kilometri pe Autostrada Transilvania (Chețani-Câmpia Turzii) și 13 Drum Expres Oradea-A 3 Biharia. De asemenea, WeBuild trebuie să termine 10 kilometri varianta lungă Jijila la Podul Brăila.

Cea mai așteptată autostradă din România a primit undă verde. CNSC a luat o decizie importantă astăzi, 25 august. Consiliul a respins contestația depusă la decizia CNAIR din 19 iulie 2023, informează ziare.com. CNSC a respins astăzi contestația depusă la decizia CNAIR din 19 iulie. La acel moment, Compania Națională de Administrare a desemnat asocierea SA&PE Construct SRL-Spedition UMB SRL-Tehnostrade SRL drept câștigătoare a licitației pentru construirea primului tronson din autostrada A8 Târgu Mureș – Ungheni.

Concret, vorbim despre segmentul între Leghin și Târgu Neamț (capătul montan de pe teritoriul județului Neamț), care are o lungime de 30 de kilometri. Pentru acest segment, firmele controlate de Dorinel Umbrărescu au dispoziție 6 luni pentru proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor.

Alte articole: Umbrărescu a câștigat contractul pentru Autostrada A8. Afaceristul român a învins 4 companii străine

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult