- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un român a plătit 4.000 de euro pentru un permis fals. Bărbatul nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce

10 Mar, 20:54 • Lupu Alexandra
Un român care nu a obținut niciodată dreptul de a conduce și-a cumpărat un permis fals în schimbul sumei de 4.000 de euro. Ultimele informații arată că Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi efectuează cercetări.
Un român a plătit 4.000 de euro pentru un permis fals. Bărbatul nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi se confruntă cu o nouă situație. Un român a fost prins la volanul unei mașini, în ciuda faptului că nu a obținut niciodată dreptul de a conduce, anunță digi24.ro. Mai exact, bărbatul a achiziționat un permis fals, pentru care a achitat 4.000 de euro.

4.000 de euro pentru un permis fals

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi efectuează cercetări în cazul unui bărbat care a fost prins la volanul unei mașini cu un permis fals de conducere, pe care l-a cumpărat cu 4.000 de euro. Românul le-a arătat agenților actul neautentic în momentul în care a fost oprit la un control.

În data de 9 martie, în jurul orei 17:00, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Dorohoi au oprit un cetățean român în cadrul unui control realizat în localitatea Poiana, județul Botoșani. Bărbatul în vârstă de 60 ani a prezentat în fața agenților un permis fals de conducere, care avea însemnele autorităților române, datele și fotografia acestuia.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Un șofer a vrut să depășească recordul amenzilor! Are de plătit 21.000 de lei și permisul suspendat pentru 780 de zile

Un român a dat 4.000 de euro pentru un permis fals
Un român a dat 4.000 de euro pentru un permis fals

Polițiștii de frontieră și-au pus un semn de întrebare în acel moment, îndoindu-se de autenticitatea documentului pe care îl aveau în față. Agenții au făcut verificări în acest sens, motiv pentru care au putut constata că permisul în cauză nu îndeplinește condițiile de fond și de formă ale unuia care este autentic. Tot în urma măsurilor, polițiștii au aflat că bărbatul nu a obținut niciodată dreptul de a conduce. Cetățeanul român a declarat că a achiziționat documentul contrafăcut cu 4.000 de euro, prin intermediul unui necunoscut.

Ultimele informații arată că polițiștii de frontieră efectuează cercetări în acest caz, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis, fals și uz de fals. Cazul nu este unic în România, având în vedere că, pe parcursul anului 2020, un bărbat din Alba a fost prins la volanul unei mașini fără să aibă acest drept, iar la fel ca în situația prezentată anterior, a fost prezentat un permis fals, pe care a dat 1.400 euro.

Citește și despre următorul subiect: Permis de conducere la 17 ani. Ce alte modificări importante ale Codului Rutier mai propune Comisia Europeană