- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Una caldă, una rece pentru clienții OMV Petrom! Liderul de piață a majorat prețurile

14 Feb, 09:03 • Stefan Simion
OMV Petrom a anunțat majorarea prețurilor. Acest lucru se întâmplă după 3 săptămâni în care clienții s-au bucurat de oferte record.
Una caldă, una rece pentru clienții OMV Petrom! Liderul de piață a majorat prețurile

Liderul pieței de carburanți a majorat prețul benzinei cu 5 bani pe litru, începând cu ziua de astăzi, citează profit.ro. Acest lucru se întâmplă după 3 săptămâni în care clienții OMV Petrom s-au bucurat de oferte record.

Prima scumpire a anului la OMV Petrom!

S-a anunțat prima majorare a prețurilor realizată de liderul de piață OMV Petrom, după 3 săptămâni în care au avut loc ieftiniri semnificative. Benzina este mai scumpă cu 5 bani pe litru. Astfel, valoarea acesteia este de 6,52 – 6,58 lei pe litru, în timp ce motorina se regăsește la 7,32 – 7,35 lei/l (Petrom) și 7,40 – 7,43lei/l (OMV).

La momentul actual, prețul benzinei din stațiile OMV și Petrom este cu doar un ban pe litru mai mic decât cel stabilit la data de 24 ianuarie. Liderul de piață depășește valoarea benzinei cu 5 bani față de Lukoil. O mișcare din partea companiilor concurente este de așteptat în următoarele ore, în această direcție.

Vezi și: Klaus Iohannis, despre taxa de solidaritate OMV Petrom: ”Cei care au lucrat pe document trebuie să îl clarifice”

OMV Petrom
OMV Petrom

În ultimele 3 săptămâni, românii s-au bucurat de prețuri record. Motorina s-a ieftinit cu 37 bani/l, iar benzina cu un ban. Cu toate acestea, scumpirile anunțate începând cu ziua de astăzi anulează ofertele de care ne-am bucurat anterior.

Consumul mediu anual în România este estimat la 7,3 milioane de tone de carburanți. Doar două treimi din valoarea menționată este produsă în țară, iar restul se importă. În acest moment, în piața europeană, cotația țițeiului Brent este într-o continuă creștere. Acesta este estimat la 86,17 dolari pe baril la ora actuală.

Cazul OMV Petrom nu este unul necunoscut pentru populație. Liderul de piață se află într-un conflict cu autoritățile fiscale din România, în urma anunțului reprezentanților companiei, care au declarat că nu vor achita taxa de solidaritate, motivând că veniturile nu depășesc 75% din cifra de afaceri. Compania nu respectă această obligație, în ciuda faptului că este prevăzută în regulamentul european.

Citește și: Rareș Bogdan, acuzații dure la adresa OMV Petrom: „Face un joc ca România să nu exporte gaze în 14 state din regiune!”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult