- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Va pierde România compania Tarom în favoarea Qatarului? Sorin Grindeanu: „Ne interesează este să scoatem Tarom din această zona nefericită”

18 Apr, 10:22 • Bumbeneci Diana
Ministrul Turismului, Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu au oferit noi detalii cu privire la compania Tarom.
Va pierde România compania Tarom în favoarea Qatarului? Sorin Grindeanu: „Ne interesează este să scoatem Tarom din această zona nefericită”

Update: Ministrul Turismului, Sorin Grindeanu, a declarat, în cadrul conferinței de presă din Qatar, că guvernul este în căutare de soluții în a îmbunătăți serviciile Tarom.  Totul a pornit după ce premierul Marcel Ciolacu a declarat că nu a avut o discuție aplicată cu reprezentanții din Qatar privind vânzarea unui pachet minoritar de acțiuni al Tarom.

Va pierde România compania Tarom în favoarea Qatarului

Vezi și: Ajutor în valoare de 80 de milioane de euro pentru TAROM. Sorin Grindeanu: „Aici vorbim de acel plan acceptat de Comisia Europeană de restructurare a Tarom-ului”

„Pe noi ce ne interesează este să scoatem Tarom din această zona nefericită economic care, la rândul ei, are efecte în calitatea serviciilor pe care vrem să le îmbunătățim. Statul nu poate veni cu un ajutor de stat pentru că ceilalți jucători ar reclama. Și atunci trebuie să găsești investitori.

Căutăm acest lucru și sper să și găsim. Luna aceasta ne va transmite acord și pe finalul lunii aprilie se va primi ajutorul de la Comisia Europeană de care se vorbește de aproape 3 ani de zile. Tarom are nevoie de mai mult pentru a se înscrie pe un trend ascendent. Căutăm soluții în a îmbunătăți serviciile Tarom”, a declarat Grindeanu, întrebat dacă au existat discuții privind vânzarea unui pachet minoritar al Tarom.

Știrea inițială: Premierul Marcel Ciolacu a declarat că nu a avut o discuție aplicată cu reprezentanții din Qatar privind vânzarea unui pachet minoritar de acțiuni al Tarom.

Tarom
Tarom

„Nu am avut o discuție aplicată privind Tarom”, a zis Ciolacu, în cadrul conferinței de presă din Qatar, fiind întrebat de jurnaliști de vânzarea acțiunilor companiei aeriene către Qatar.

Reacția vine în urma unor informații publicate inițial de Observator privind vânzarea Tarom unei companii aeriene din Emiratele Arabe Unite care ar putea deţine cel mult 49% din acţionariat.

Vezi și: Cătălin Dancu, TAROM : România renunță la cursa de Londra dacă primește 36 de milioane de Euro

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult