- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vacanță de vis în Grecia! Ce insulă a primit cinci stele pentru peisaj, plajă, mâncare și băutură

25 Mar, 12:46 • Constantin Cristina
Ca în fiecare an, Grecia rămâne unul dintre principalii candidați la petrecerea vacanței. Turiștii se răsfață alegând una dintre insulele populare Greciei, dar care este insula care a obținut cel mai mare scor?
Vacanță de vis în Grecia! Ce insulă a primit cinci stele pentru peisaj, plajă, mâncare și băutură

Când te gândești la o destinație în vacanța de vară, sigur te gândești la Grecia. Țara cu apa de cristal, plaje cu nisip de aur și soare din belșug, ce să-ți dorești mai mult de la o vacanță în care tot ce trebuie să faci, este să te relaxezi, a transmis ziare.com.

Citește și: De ce să mergi în Grecia în septembrie. Avantajele și dezavantajele de a-ți petrece prima lună de toamnă pe o insulă

Dezavantajul acestei destinații este că trebuie să alegi una dintre numeroasele și splendidele insule din Grecia pe care să o vizitezi. Așadar, pentru a ușura lucrurile, o companie britanică „Which?” a realizat un sondaj pentru turiștii nehotărâți.

Organizația a intrebat 1.000 de călători de ce experiențe recente au avut parte pe cele 10 insule grecești. Sondajul a fost bazat pe următoarele criterii: plaje, mâncare, băuturi și atracții turistice.

Insula de cinci stele, cu cel mai mare scor din Grecia

Insula cea mai votată în cadrul sondajului a fost insula Kefalonia. Aceasta a câștigat din partea turiștilor un scor de 85%, primind cinci stele pentru plaje, mâncare, băutură și peisaj, dar și pentru pace și liniște.

Grecia, vacanța ideală
Grecia, vacanța ideală

Insulele Lefkada și Skiathos au ocupat locul al doilea cu un scor de 84%. Ambele insule au obținut scoruri ridicate pentru peisaj, dar Lefkada, care este cunoscută pentru cârnații, dulciurile și vinurile sale, a avut un scor mai mare pentru mâncare și băuturi, a spus sursa citată.

Insula cu cel mai mic scor din Grecia

Insula populară cu cel mai mic scor a fost Mykonos, cu un scor de 55% și este cunoscută doar pentru petrecerile animate pe care le dă pentru vizitatori. Cei care au completat sondajul au declarat că Mykonos este destul de aglomerată și prea scumpă.
Vizitatorii din Mykonos s-au plâns și de mâncarea „foarte medie”, și au spus că muzica de dans puternică care se aude pe plajă o face prea zgomotoasă.

Insula Skiathos a obținut tot cinci stele pentru cele 62 de plaje frumoase ale sale.

Alte articole: Grecia angajează străini în turism. Numărul locurilor de muncă vacante este de 100.000