- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Valul de căldură revine în Europa și face ravagii! Mai multe țări sunt amenințate de temperaturi extreme

17 Aug, 23:21 • Constantin Cristina
Europa este amenințată de un nou val de căldură. Iată cum va arăta vremea în următoarea și care sunt țările vizate de atenționare.
Valul de căldură revine în Europa și face ravagii! Mai multe țări sunt amenințate de temperaturi extreme

Valul de căldură revine în Europa! Mai multe țări sunt amenințate de temperaturi extreme comparativ cu cele din această perioadă, iar unele zone sunt vizate de incendii, a informat Antena 3 CNN.

Așadar, meteorologii au revenit cu un avertisment îngrijorător pentru români. Un nou val de căldură va lovi o mare parte din Europa, așa că toți oamenii trebuie să se ferească de aceste temperaturi, care se vor menține zile întregi.

Citește și: Meteo 17 – 20 august. Un nou val de caniculă în România. ANM anunță zonele în care temperaturile vor ajunge la 37 de grade

Valul de căldură revine în Europa și face ravagii! Mai multe țări sunt amenințate de temperaturi extreme

Deși în ultima vreme temperaturile au scăzut, ei bine canicula își face din nou loc și se pare că nu vrea să plece și să facă loc temperaturilor de toamnă. Țările care sunt vizate de aceste temperaturi de foc sunt Spania, Franța, Elveția, Germania, Portugalia sau Belgia.

val de căldură
val de căldură

În aceste zone va crește semnificativ riscul de incendii de vegetație, astfel că românii trebuie să își ia măsuri de precauție în cazul în care urmează să plece în vacanță. Mai mult decât atât, temperaturile vor crește enorm și în România, motiv pentru care specialiștii le recomandă cetățenilor să se hidrateze corespunzător și să nu se expună un timp îndelungat la soare.

„În primul rând să nu stăm afară perioade lungi de timp în căldură, să nu avem expuneri voluntare la soare în intervalul 11-18, să nu facem efort în căldura de afară, să nu facem sport nici măcar la această oră nu se poate face sport afară pentru că este foarte cald.

Foarte important este ce mâncăm și cum ne hidratăm. În această perioadă se vor consuma minimum 1,5- 2l de apă, ceaiuri mai puțin îndulcite la temperatura camerei, sucuri naturale fără conservanți.”, a transmis dr. Alice Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță.

Alte articole: Meteo 11-14 august 2023. ANM anunță cum va fi vremea în minivacanța de Sfânta Maria