Știri interne

Vârsta de pensionare afectează toți românii! Angajații ar putea lucra până la 70 de ani

13 Mar, 23:10 • Bumbeneci Diana
Comisia Europeană are în plan să propună prelungirea vârstei de pensionare. Românii sunt revoltați și nu vor să accepte să lucreze până la 70 de ani.
Vârsta de pensionare afectează toți românii! Angajații ar putea lucra până la 70 de ani

Scandalul legat de creşterea vârstei de pensionare ajunge a cuprins întreg spațiul european, iar de la discuțiile ample de pe scena politică și de la nemulțumirea oamenilor, România nu face rabat. Românii sunt complet nemulțumiți de ideea că ar putea fi obligați să lucreze până la 70 de ani. Între timp, politicienii doar promit.

Românii nu vor să muncească până la 70 de ani

Creșterea vârstei de pensionare, care afectează multe țări europene, se poate aplica şi pentru angajaţii din țara noastră. Iată care sunt cerințele Comisiei Europene pentru accesarea fondurilor din Planul Național de Redresare și Reziliență.

– va reduce în mod semnificativ posibilitățile de pensionare anticipată, va introduce stimulente pentru prelungirea vieții profesionale și majorarea voluntară a vârstei standard de pensionare până la 70 de ani, în conformitate cu creșterea speranței de viață, și va egaliza vârsta legală de pensionare pentru bărbați și femei la 65 de ani până în 2035; (Pentru stimularea rămânerii în activitate, după vârsta standard de pensionare, se va propune aplicarea unei majorări asupra punctajelor anuale acordate persoanelor care optează pentru rămânerea în activitate până la vârsta de 70 de ani)

– va introduce stimulente pentru amânarea pensionării;

– va revizui pensiile speciale pentru a le alinia la principiul contributivității;

Ai mai putea citi: Sistemul românesc de pensii, nedrept pentru o parte dintre români. Un agricultor are o pensie egală cu venitul unui român care nu a muncit nici măcar o zi în viața sa

Pensionare la 70 de ani. Sursă foto: sugestivă / pexels.com
Pensionare la 70 de ani. Sursă foto: sugestivă / pexels.com

Angajații din țara noastră vor primi stimulente pentru a lucra până la 70 de ani. Aceasta este doar una dintre prevederile noii legi a pensiilor cerută de Bruxelles pentru accesarea miliardelor europene din PNRR, însă românii trebuie să știe că nu vor fi obligați să lucreze până la această vârstă.

„Cei care au dreptul să iasă la pensie, să iasă la pensie, să fie locuri mai multe de muncă pentru tineri, să nu mai plece în străinătate.cȘi atunci cred că s-ar face un echilibru. Așa, dacă se lucrează până la 70 de ani vă dați seama că nici măcar n-ai timp”, spune o femeie.

Oamenii sunt de părere că este nevoie să se iasă la pensie până la 60, 65 de ani maxim. După 65 de ani, multe persoane nu mai sunt apte pentru muncă și se simt complet neputincioase în fața legilor din ce în ce mai dure. Deputatul liberal Alina Gorghiu a făcut declarații pe acest subiect și susține că vor fi purtate noi discuții în coaliția de guvernare.

„Vom vedea ca urmare a discuțiilor din coaliție. Eu cred că sunt foarte clar înțeleasă când vă spun că ne luăm serios discuția din coaliție. Nu vorbește fiecare pe o voce, ca pe urmă să reușim să nu mai înțeleagă nimeni nimic. Va fi o discuție care va fi făcută în coaliție și concluziile de acolo, ca urmare a dialogului dintre specialiști, vor fi exprimate la nivelul Parlamentului, printr-un vot”,  a spus Alina Gorghiu.

Vezi și: Schimbări majore pentru legea pensiilor! „Pentru că vor unii să mintă românii că sunt ei salvatorii pensiilor din România”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult