- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vestea momentului pentru români! Bani pentru benzină și pentru plata facturilor. Iată sunt cei care vor avea aceste beneficii

12 Oct, 18:33 • Bumbeneci Diana
Proiect inedit! Bonus pentru benzină şi ajutor pentru plata facturilor. Noi beneficii pentru o categorie de români.
Vestea momentului pentru români! Bani pentru benzină și pentru plata facturilor. Iată sunt cei care vor avea aceste beneficii

Bani pentru benzină și facturi! Guvernul italian are în plan să le ofere un sprijin suplimentar cetățenilor, iar printre principalele măsuri se numără introducere unui bonus pentru benzină și acordarea unui ajutor pentru plata facturilor.

Bani pentru benzină și pentru plata facturilor

În acest sens, Consiliul de Miniștri din Italia a aprobat Decretul Energiei pentru anul în curs. Este vorba despre o serie de măsuri noi care au un impact semnificativ asupra cetățenilor țării.

Inițiativele, care se concentrează în primul rând pe energie și impozitare, sunt menite să ofere sprijin suplimentar gospodăriilor și comercianților afectați de condițiile economice actuale.

Prin urmare, unul dintre punctele centrale ale noului decret este introducerea bonusurilor la combustibil. Beneficiază de acest bonus persoanele care dețin un card de cumpărături, care este disponibil persoanelor al căror venit anual ISEE nu depășește 15.000 de euro și care nu primesc alte beneficii sau alocații de la stat.

Pentru a finanța premiul, guvernul a alocat 100 de milioane de euro.
Se estimează că fiecare persoană eligibilă va primi un bonus de aproximativ 80 de euro, însă suma exactă nu a fost încă stabilită și va fi stabilită prin ordin de ministru în următoarele 30 de zile.

Vezi și: Primii fulgi de zăpadă așteptați în România. Meteorologii Accuweather anunță când va ninge prima dată în sezonul rece 2023

Bani pentru benzină și facturi
Bani pentru benzină și facturi

Proiectul aduce o serie de beneficii noi și pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie 2023. În acest sens, în perioada următoare, Guvernul va acorda un ajutor financiar suplimentar pentru plata facturilor la electricitate.

Fondul total disponibil pentru această măsură este de 300 de milioane de euro, însemnând că cele aproximativ 4 milioane de familii eligibile vor primi în jur de 70 de euro fiecare.

Se ia în calcul și amnistia fiscală

Decreto Energia” introduce și o amnistie fiscală pentru cei care nu au emis bonuri și facturi în ultimul an și jumătate. În același timp, tinerii cu vârste sub 36 de ani, care vor să-și cumpere prima casă, vor beneficia de o garanție de stat pentru 80% din valoarea împrumutului până la sfârșitul anului”, potrivit rotalianul.com.

Vezi și: Zile libere legale în 2024. Pentru anul următor, veștile nu sunt chiar tocmai bune

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult