- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vestea zilei pentru românii cu rate la bancă! ROBOR scade pe 23 mai

23 May, 11:17 • Bumbeneci Diana
BNR anunță o nouă scădere a indicelui ROBOR. și IRCC raportează schimbări.
Vestea zilei pentru românii cu rate la bancă! ROBOR scade pe 23 mai

Vești noi pentru românii care au rate la bancă și încă mai speră că vor ajunge să plătească mai puțin. Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 6,56%, de la 6,58%.  Anunțul a fost făcut de Banca Națională a României.

ROBOR scade pe 23 mai

Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.

Indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 6,67%. ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață. Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) crește de la 5,71% la 5,98%.

ROBOR
ROBOR

IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

Vezi și: Începe programul Litoralul pentru toți! Cum poți avea parte de tarife începând cu 52 de lei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult