- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune! Noi locuri de muncă oferite de Guvern. Au fost deja scoase la concurs

03 Nov, 10:40 • Cassano Sabrina
În ultimul timp românii au fost tot mai îngrijorați de ce ar putea să se întâmple cu ei, din punct de vedere financiar. Facturile mari i-au făcut pe câțiva dintre ei să se îngrijoreze , însă iată că există și vești bune.
Vești bune! Noi locuri de muncă oferite de Guvern. Au fost deja scoase la concurs

În ultimul timp românii au fost tot mai îngrijorați de ce ar putea să se întâmple cu ei din punct de vedere financiar. Printre atâtea lucruri mai puțin încurajatoare, Guvernul vin și cu o veste bună.

Sunt scoase la concurs 400 de posturi

La doar o zi după ce a fost aprobată scoaterea la concurs a posturilor, Guvernul a ținut să facă anunțul. Sunt scoase 477 de posturi. Oamenii vor avea ocazia să lucreze în instuții publice. De asemenea aceștia vor avea ocazia să mai lucreze și în cadrul Agenției Naționale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

”Există o decizie pe care Guvernul a luat-o şi o implementăm. Este deja cu efecte produse în privinţa reducerii cheltuielilor. E vorba de acel procent de 10% în care toate ministerele s-au încadrat. În privinţa concursurilor organizate în diverse instituţii publice, din perspectiva justificării pe care o cereţi, de cele mai multe ori, a fost vorba de raţiuni care ţin de absorbţia banilor europeni. După cum ştiţi, România are la dispoziţie până în 2029 aproximativ 90 de miliarde de euro. O bună parte din aceşti bani nu mai ţin de exerciţiul financiar care e aproape de încheiere în 2023 decembrie, ci de PNRR, cele 30 de miliarde de euro la care se adaugă alte multe zeci de miliarde de euro care vin prin programele operaţionale aferente cadrului financiar multianual pe care deja l-am început”, a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Guvernul mai caută de asemenea și „Politici sociale performante – strategie naţională pentru implementarea performantă a politicilor familiale”.

Citește și: Bulgarii scapă de facturile mari. Preţul gazelor naturale în Bulgaria a scăzut cu peste 47% de la 1 noiembrie

Citește și: Scumpirile carburanţilor din ultima lună anulează subvenţia de la Guvern