- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru români! Se dau 700 de lei GRATIS de la stat! Categoria de persoane care va beneficia de acești bani

30 Sep, 10:41 • Cornel Ghimeșan
Vești bune pentru români! Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a anunțat că va fi acordată o nouă bursă pentru mamele minore. Această bursă este în valoare de 700 de lei și vor beneficia doar mamele care își vor continua studiile.
Vești bune pentru români! Se dau 700 de lei GRATIS de la stat! Categoria de persoane care va beneficia de acești bani

Vești bune pentru români! Se dau 700 de lei GRATIS de la stat! Mai mult, ministrul Familiei a anunțat că pe lângă această bursă statul va acorda prioritate copiilor acestor mame pentru locuri la creșă.

Citește și Alocaţii copii 2024. Când vor fi majorate alocațiile și câți bani vor primi în plus copiii

Vești bune pentru români! Se dau 700 de lei GRATIS de la stat!

Scopul acestor burse este de a preveni abandonul școlar în cazul mamelor minore și de a preveni separarea mamei de copil, a declarat săptămâna trecută ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

„Şi să ştiţi că nu este o formă de încurajare. Să creştem cumva numărul mamelor minore, pentru că am auzit şi acest aspect, chiar din partea liceenilor ‘sunt unele colege care au spus că o să încerce să fie mame pentru că primesc bursă’. Nu, vor primi bursă doar cele care vor merge la şcoală. De ce? Încercăm să prevenim separarea copilului de mamă.

Deci această bursă se primeşte numai în situaţia în care ele participă la şcoală şi da, au şi prioritate copiii acestora pentru locuri la creşă şi la grădiniţă”, a declarat Natalia Intotero, potrivit Cancan.ro.

Ministrul Familiei a mai declarat că pentru reducerea abandonului şcolar, sprijinirea tinerilor şi a familiilor sunt în derulare mai multe programe.

„Şi apoi, mai departe toate celelalte programe de sprijin, şi anume după împlinirea vârstei de 18 ani – şi acesta a fost încă un motiv pentru care noi am demarat în urmă cu aproximativ o lună o campanie la nivel de minister, campania se numeşte 17 plus şi mame minore, încercând să discutăm cu toţi minorii instituţionalizaţi în momentul în care au împlinită vârsta de 17 ani, să ştie că o dată cu împlinirea vârstei de 18 ani ei pot să acceseze nişte drepturi.

În acest an ei au posibilitatea să se gândească ce accesează, să-şi continue studiile superioare şi vor primi în fiecare lună peste 2.800 lei şi posibilitatea să rămână cazaţi în locaţiile unde sunt acum sau să primească la împlinirea vârstei de 18 ani o sumă de 9.000 lei, posibilitatea de a munci în două locuri oferite de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, prin implicarea societăţilor comerciale, inclusiv CONAF, cu locuri de muncă pe ceea ce ei cunosc până acum şi s-au pregătit şi de asemenea şi aducerea la cunoştinţă mamelor minore a acestor forme de sprijin şi spun că este nevoie de informare, pentru că repetiţia este mama învăţăturii”, a mai spus ministrul.

Citește și Lista salariilor care vor fi mai mici după ce legea austerității va fi adoptată! Peste 1 milion de români vor primi mai puțini bani

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult