- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru români! Cei care au pensiile sub 3.000 de lei ar putea fi scutiți de impozit

15 May, 13:05 • Cornel Ghimeșan
Românii care au pensiile sub 3.000 de lei ar putea să scape de impozit, potrivit unei propuneri care a fost inclusă în noul program de guvernare. De asemenea, guvernanții s-au gândit să acorde și stimulente pentru cei care aleg salariul în detrimentul pensiei.
Vești bune pentru români! Cei care au pensiile sub 3.000 de lei ar putea fi scutiți de impozit

Cei care au pensiile sub 3.000 de lei ar putea fi scutiți de impozit. Partidul Național Liberal a propus în noul program de guvernare ca pensiile mai mici de 3.000 de lei să fie scutite de impozit pe venit, potrivit Capital.ro.

Citește și Încep negocierile pentru pensiile speciale! Marcel Boloș și Marius Budăi vor merge împreună la Bruxelles. „Suntem o echipă guvernamentală”

Cei care au pensiile sub 3.000 de lei ar putea fi scutiți de impozit

În aceste momente, sigurele pensii care beneficiază de această scutire de impozit sunt cele mai mici de 2.000 de lei.

Pentru ca angajații să rămână cât mai mult în câmpul muncii, liberalii vor să le ofere „stimulente financiare” celor care aleg să muncească în continuare și să nu iasă la pensie.

Mai mult, PNL a inclus în programul său de guvernare creșterea contribuțiilor individuale la Pilonul 2 de pensii, asta în condițiile în care se reduc contribuțiile de asigurări sociale.

Liberalii nu au uitat nici de salariați cărora vor să le majoreze salariul minim ce în prezent este 3000 de lei. Mai mult, aceștia vor ca angajații care ocupă locuri de muncă înființate în urma atragerii fondurilor europene să fie scutiți de taxe timp de un an.

Potrivit programului de guvernare, românii care au două locuri de muncă nu mai plătesc contribuția de asigurări sociale de sănătate pentru al doilea loc de muncă.

De asemenea, partidul condus de Nicolae Ciucă cere ca taxarea pentru contractele part-time să fie făcută pentru numărul de ore lucrate și nu la nivelul salariului minim, așa cum se întâmplă in prezent.

Ce promite PNL în noul program de guvernare:

  • Pensiile de până la 3.000 de lei să fie neimpozitate;
  • Pensii publice doar pe principiul contributivității;
  • Introducerea unui sistem de stimulente pentru pensionarii pentru limită de vârstă care doresc să rămână în activitate;
  • Promovarea activă a soluțiilor alternative de creștere a veniturilor la pensie;
  • Majorarea contribuțiilor individuale la Pilonul II de pensii, în contextul reducerii contribuțiilor de asigurări sociale
  • Ce vrea PNL să schimbe la salarii
  • Creşterea salariului minim
  • „Scutirea fiscală temporară” pentru 1 an, a contribuțiilor sociale ale angajaților
  • Reducerea PROGRESIVĂ a asigurărilor sociale
  • 0% contribuții sociale de sănătate pentru al doilea loc de muncă;
  • 0% contribuții sociale de sănătate pentru persoanele fizice autorizate care obțin și venituri din salarii;
  • Contracte part-time impozitate la numărul de ore lucrate

Citește și Marius Budăi vine cu clarificări cu privire la pensiile speciale. Și-a sincronizat discursul cu Marcel Ciolacu: „De noi PSD nu se leagă niciodată vreo tăiere de venituri în România”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult