- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru șoferi! Reducerile de preț la carburanți revin în week-end! Iată unde găsești cei mai ieftini carburanți

03 Nov, 11:30 • Cornel Ghimeșan
Vești bune pentru șoferii care au de gând să alimenteze în acest week-end. Prețul carburanților va fi din nou redus la toate stațiile OMV Petrom începând de vineri seară.
Vești bune pentru șoferi! Reducerile de preț la carburanți revin în week-end! Iată unde găsești cei mai ieftini carburanți

Vești bune pentru șoferi! Reducerile de preț la carburanți revin în week-end! OMV Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților în România, va relua în acest week-end promoția prin care prețurile la benzină și motorină sunt mai mici de vineri seară până duminică seară, potrivit economica.net.

Citește și Preţ carburanţi 31 octombrie 2023. O nouă ieftinire la benzină şi motorină, cât costă un litru

Vești bune pentru șoferi! Reducerile de preț la carburanți revin în week-end!

Astfel, șoferii trebuie să știe în perioada 3 noiembrie-24 decembrie, OMV Petrom derulează campania de reducere a prețurilor la carburanți în fiecare week-end, de vineri de la ora 23.00 până duminică la ora 23.00, au anunțat reprezentanții companiei.

Potrivit liderului pieței de distribuție a carburanților, reducerea se aplică însă în doar 123 de stații Petrom din România.

Această reducere este mai mare decât în anii precedenți și este de 7 bani pe litru pentru orice combustibil, inclusiv cei premium – benzină standard 95, benzină standard 99, motorină standard, motorină extra, GPL auto.

În week-end, la toate cele 123 de stații participante, vor fi afișate pe totemul stației prețurile deja reduse, conform regulamentului campaniei.

Lista stațiilor participante poate fi consultată aici.

În aceste momente, OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 43 milioane bep în 2022. Anual, grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW.

Petrom, lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, are o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

Grupul OMV este prezent în România, dar și în țările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri, OMV și Petrom.

OMV Petrom instalează mai multe puncte de reîncărcare electrică

OMV Petrom a anunțat, în cursul acestei zile, că a semnat un contract finanțat din fonduri de la Uniunea Europeană, contract care va duce la instalarea a peste 400 de puncte de reîncărcare ultra rapidă pentru automobile electrice în România, Slovacia și Ungaria până în noiembrie 2025, potrivit unui comunicat al companiei.

În acest sens, conform informării făcute de OMV Petrom, toate stațiile vor permite reîncărcarea ultra-rapidă a mașinilor electrice, mai exact încărcarea în aproximativ 10-15 minute, în funcție de capacitatea vehiculelor, pentru o autonomie de funcționare de 200 km.

Mai mult, fiecare punct de încărcare de pe teritoriul țării noastre va avea o putere instalată de 150 de kW. Din numărul total al stațiilor de reîncărcare, primele 328 vor fi instalate în 80 de locații din România, 52 de puncte de reîncărcare vor fi instalate în 11 locații din Slovacia, iar 28 de puncte vor fi instalate în 7 locații din Ungaria.

La ora actuală, în stațiile de alimentare Petrom și OMV din România și din regiune sunt deja instalate 150 de puncte de reîncărcare.

Finanțarea europeană este realizată prin Agenția Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură și Mediu (CINEA) pentru proiectul „Accelerarea rețelei de stații de reîncărcare ultra rapidă din Centrul și Estul Europei”.

Citește și Preț carburanți 28 octombrie. Benzina și motorina se ieftinesc în acest weekend!

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult