- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru șoferi! Tarifele maximale RCA vor fi menținute până la finalul anului. ASF a aprobat proiectul

13 Sep, 16:28 • Constantin Cristina
Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat proiectul de hotărâre a Guvernului privind menținerea tarifelor maximale RCA, până la finalul lunii decembrie.
Vești bune pentru șoferi! Tarifele maximale RCA vor fi menținute până la finalul anului. ASF a aprobat proiectul

Vești bune pentru șoferi! ASF ar fi aprobat proiectul de Hotărâre a Guvernului privind prelungirea perioadei de menținere a tarifelor de primă maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societățile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, mai precis până la data de 31 decembrie 2023, potrivit unor surse guvernamentale, a transmis hotnews.ro.

Citește și: Ce trebuie să ştie şoferii despre poliţa RCA. În ce cazuri asigurarea obligatorie acoperă şi daunele colaterale

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat proiectul de hotărâre a Guvernului privind menținerea tarifelor maximale RCA, până la finalul lunii decembrie

De asemenea, ASF este care a elaborat varianta finală de act normativ, în urma analizelor efectuate, a rezultat că, per ansamblu, tarifele practicate la data de 28 februarie 2023 de către societățile de asigurări sunt mai mici decât prețurile de referință publicate la 7 martie 2023.

polițe RCA
polițe RCA

Mai mult decât atât, premierul Ciolacu a anunțat curând că valabilitatea poliţelor RCA Euroins va fi prelungită cu trei luni, până la 8 decembrie. Plafonarea ar expira în luna octombrie, iar solicitarea ASF prevede prelungirea cu încă trei luni.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară vrea să prelungească cu încă 3 luni, până pe 10 ianuarie 2024 și plafonarea prețurilor RCA, dar măsura se va lua de Guvern prin Hotărâre și e nevoie și de avizul Consiliului Concurenței, pentru că prelungirea se face pe legea concurenței. Nu există însă un document oficial”.

Alte articole: Tarifele RCA din 2024. Noi informații despre plafonarea prețurilor. Anunțul care vizează toți șoferii