- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru viitorii studenți! Guvernul a aprobat noi specializări universitare

20 Apr, 18:52 • Lupu Alexandra
Guvernul face o mișcare importantă! Au fost aprobate noi specializări universitare pentru viitorii studenți.
Vești bune pentru viitorii studenți! Guvernul a aprobat noi specializări universitare

Studenții din România trebuie să știe asta! Guvernul a aprobat pe parcursul zilei de astăzi noi specializări universitare, relatează antena3.ro.

Noi specializări pentru studenți

Guvernul a aprobat pe parcursul zilei de astăzi nomenclatorul de studii universitare pentru anul de învățământ 2023 – 2024, moment în care au fost înființate 5 noi specializări, luând în considerare cererile masive din piața forței de muncă. Vestea este una bună pentru viitorii studenți, având în vedere că vor avea posibilitatea de a opta pentru mai multe meserii.

„La iniţierea Ministerului Educaţiei, a fost aprobată hotărârea de guvern care aprobă nomenclatorul domeniilor şi specializărilor/programelor de studii universitare şi structura instituţiilor de învăţământ superior pentru anul universitar 2023 – 2024.

Prin această actualizare se vor înfiinţa cinci specializări sau programe de studii universitare noi care duc la obţinerea de competenţe cerute de piaţa forţei de muncă.

Se înfiinţează şi ramura de ştiinţă, domeniul de studii universitare de doctorat, masterat/domeniul de licenţă – Ştiinţe aplicate, cu specializarea Ştiinţe aplicate în criminalistică, în cadrul domeniului fundamental Matematică şi ştiinţe ale naturii”, a precizat Cărbunaru, după şedinţa de Guvern.

Te-ar putea interesa și: Norma de hrană în bani pentru elevii și studenții militari! Președintele Iohannis a promulgat legea. În ce condiții este posibil acest lucru

Noi specializări pentru studenți
Noi specializări pentru studenți

Sursa citată precizează că noile specializări universitare pentru care vor putea opta studenții se referă la Calculul structurilor mecanică, Chimie alimentară, Ingineria materialelor metalice, Operațiuni de intelligence. De asemenea, se înființează Ramura de știință/Domeniul de studii universitare de doctorat/masterat/ Domeniul de licență ”Științe aplicate” cu specializarea ”Științe aplicate în criminalistică” în cadrul Domeniului fundamental ”Matematică și științe ale naturii”.

Totodată, Guvernul a mai aprobat și domeniile de studii universitare de master acreditate, precum și numărul maxim de studenți care se vor putea înscrie în anul universitar 2023 – 2024, la inițiativa Ministerului Educației. Cărbunaru a confirmat că a fost diminuată capacitatea de școlarizare și au fost realizate mai multe modificări în structura programelor.

„A fost diminuată capacitatea de şcolarizare cu 2.470 de locuri pentru 32 de domenii de studii universitare de master şi au fost efectuate o serie de alte modificări în structura acestor programe”, a precizat Cărbunaru.

Citește și despre următorul subiect: Elevii și studenții de până în 26 de ani primesc ajutor de 200 de euro pentru achiziția de calculatoare. Ce condiții trebuie îndeplinite – PROIECT