- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești de ultim moment pentru peste 700.000 de români. Ce trebuie să faceți pentru a nu pierde banii

31 May, 14:23 • Bumbeneci Diana
A fost anunțat numărul românilor care vor avea parte de o nouă subvenție de la stat. Autoritățile anunță care este termenul limită pentru depunerea dosarelor.
Vești de ultim moment pentru peste 700.000 de români. Ce trebuie să faceți pentru a nu pierde banii

Fermierii care vor să primească fără penalități subvențiile plătite de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), aferente anului 2023, mai au timp până mâine să depună cererile unice de plată.

Bani de la APIA pentru români

Conform datelor oficiale ale APIA, peste 720.000 de fermieri au depus deja cererile în această campanie.

„Suntem în penultima zi de primire a cererilor; termenul s-a prelungit anul acesta până pe 31 mai, astfel că mâine îi așteptăm pe toți cei care mai au de depus cereri de plată fără penalități, să vină să depună. În momentul de față sunt depuse 726.434 de cereri, pentru o suprafață totală de 8.863.696,65 hectare”, a precizat directorul general adjunct al APIA, Paul Eduard Kmen, în cadrul expo-conferinței Meat Milk.

Totodată, în privința plăților din campania 2022, cea mai mare parte a banilor a ajuns deja în conturile fermierilor, iar APIA are obligația să încheie toate plățile până la data de 30 iunie 2023.

Vezi și: Știrea zilei despre creșterea salariilor și reforma pensiilor! Ministrul Muncii, Marius Budăi: „Categoric vorbim de aprobarea imediat următoare”

bani pentru fermieri
bani pentru fermieri

„În ceea ce privește campania de anul trecut, din 16 octombrie, când am început plata avansului, până astăzi, am plătit 2,84 miliarde de euro, din care 2,69 miliarde de euro sunt plățile aferente campaniei 2022, iar plățile pentru măsurile de piață însumează 149,07 milioane euro”, a mai precizat oficialul APIA.

Mai mult, autoritățile anunță că fermierii care vor să beneficieze de subvențiile aferente anului 2023, din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027, mai au timp să depună cererile unice de plată la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până mâine, 31 mai 2023.

Ulterior acestei date, cererile mai pot fi depuse până în 9 iunie, însă fiecare zi de întârziere va însemna o penalizare de 1% din valoarea plăților.

Fermierii care nu depun cererea unică de plată până în 9 iunie vor fi excluși de la plata subvențiilor pentru anul 2023.

Potrivit celei mai recente actualizări a stadiului campaniei de primire a cererilor, din partea directorului general al APIA, Adrian Pintea, 685.979 de cereri fuseseră depuse, pentru o suprafață de 7,72 milioane de hectare.

Vezi și: Ireal! Cât a ajuns să coste în 2023 o pungă de fistic la Carrefour! Din cauza prețului, vânzătorii au pus sistem antifurt pe produse

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult