- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești incredibile pentru elevi! Școlile acordă tichete în valoare de până la 500 de lei!

12 Oct, 13:59 • Oprea Alina
Vești incredibile! Până pe data de 26 octombrie părinții au oportunitatea de a se înscrie pentru acordarea tichetelor de 500 de lei per elev!
Vești incredibile pentru elevi! Școlile acordă tichete în valoare de până la 500 de lei!

Astăzi, 12 octombrie, se va afla dacă Guvernul un nou act normativ care are în vedere acordarea tichetelor î valoare de 500 de lei ca și ajutor pentru elevi. Odată ce acest act normativ este aprobat, părinții vor avea la dispoziție până pe data de 26 octombrie să depună actele necesare acordării cererii. De asemenea, părinții doritori de aceste tichete, trebuie să se încadreze în acest sprijin.

Vezi mai multe despre: Eliminarea tichetelor de vacanță, un adevărat coșmar pentru turismul din România. Hotelierii se tem că vor rămâne fără clienți

Tichete în valoare de 500 de lei pentru elevi

Dacă actul normativ este aprobat astăzi de către Guvern, 12 octombrie, va fi totul gata. Cererile pentru aceste tichete se depun până pe data de 26 octombrie, iar apoi trebuie să mai treacă un timp până când cardul va ajunge la beneficiari. Numărul de elevi care ar trebui să beneficeze de acest card este de 410.000, copii ce provi din medii defavorizate, nivel preșcolar, primar și gimnazial, ceea ce se arată în nota de fundamentare de OUG. Acest ajutor se va oferi începând cu anul școlar 2023-2024.

„Art. 5 – „(1) Măsurile auxiliare care se aplică în cadrul Schemei naționale de sprijin pentru elevii cei mai defavorizați 2023-2027 pot include măsuri de educaţie cu privire la încurajarea frecventării şcolii, asigurarea igienei corporale şi a locuinţei proprii, orientare şcolară şi/sau profesională, sfaturi de gestionare a bugetului, facilitarea accesului la serviciile medicale, recomandări educaţionale şi culturale.”, ceea ce transmite documentul, conform Antena 3.

Tichete cadou de 300 de lei pentru românii cu copii, de 1 iunie

Beneficiarii tichetelor

Pentru a putea beneficia de aceste tichete este important ca părinții să se încadreze în regulile impuse de actul normativ.

„a) copiii dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar înscrişi în învăţământul de stat care îndeplinesc condiţiile, în luna iulie a fiecărui an, pentru obţinerea sprijinului educaţional acordat copiilor din familii defavorizate conform Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, cu modificările şi completările ulterioare;

b) copiii dezavantajaţi din învăţământul de stat primar înscrişi în învăţământul de stat primar care îndeplinesc criteriile de venit stabilite în Programul naţional de rechizite şcolare, conform Ordonanţei Guvernului nr. 33/2001 privind acordarea de rechizite şcolare în anul şcolar 2001-2002, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 126/2002, respectiv care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară;

c) copiii dezavantajaţi din învăţământul de stat gimnazial înscrişi în învăţământul de stat gimnazial, care îndeplinesc criteriile de venit stabilite în Programul naţional de rechizite şcolare, conform Ordonanţei Guvernului nr. 33/2001 privind acordarea de rechizite şcolare în anul şcolar 2001-2002, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 126/2002, respectiv care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară.”, ceea ce se regăsește în documentul OUG, conform sursei citate.

Vezi mai multe despre: Decizie majoră cu privire la tichetele de masă. Se schimbă totul de la 1 octombrie 2023