- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Viciul care costă 11.000 de dolari! Cine este bărbatul care trebuie să scoată suma uriașă din buzunare după ce a fumat de mii de ori la locul de muncă

28 Mar, 15:21 • Lupu Alexandra
Un bărbat trebuie să scoată 11.000 de dolari din buzunare, după ce a fumat de mii de ori la locul de muncă. Iată cum se explică situația.
Viciul care costă 11.000 de dolari! Cine este bărbatul care trebuie să scoată suma uriașă din buzunare după ce a fumat de mii de ori la locul de muncă

Un funcționar public din Japonia trebuie să returneze suma uriașă de 11.000 de dolari din salariile pe care le-a primit, după ce a fost prins că a fumat la locul de muncă timp de peste 14 ani, relatează ziare.com. Situația nu este una „șocantă”, având în vedere că, în Osaka, oamenii sunt amendați dacă fumează la locul de muncă.

Fumatul la locul de muncă l-a costat 11.000 de dolari pe un bărbat

Un funcționar public din Osaka trebuie să returneze 11.000 de dolari, după ce s-a descoperit că a fumat la locul de muncă timp de peste 14 ani. Angajații de la resurse umane ai companiei la care bărbatul activa au constatat că acesta a fumat peste 4.500 țigări în timpul programului de lucru.

Ajuns la vârsta de 61 ani, funcționarul a descoperit că i s-au numărat 4.512 țigări fumate în ultimii 14 ani, mai exact, echivalentul a 355 ore și 19 minute din programul de muncă. El nu a fost singurul investigat.

Vezi și: Tonomate cu carne de balenă în Japonia. Compania producătoare a devenit ţinta activiştilor

Alături de el, alți doi colegi au fost luați în vizor de reprezentanții de la resursele umane, începând cu septembrie 2022. Departamentul a primit mai multe sesizări cu privire la cei trei salariați. Plângerile anonime precizau că aceștia petrec prea mult timp fumând.

Fumatul la locul de muncă l-a costat 11.000 de dolari pe un bărbat din Japonia
Fumatul la locul de muncă l-a costat 11.000 de dolari pe un bărbat din Japonia  

Inițial, salariații au primit avertismente. Cu toate acestea, nu au ales să se conformeze, motiv pentru care au continuat să fumeze în timpul programului. Responsabilii din resursele umane au luat măsuri serioase și i-au sancționat. În afara sumei pe care trebuie să o returneze funcționarul public, salariul lui va fi diminuat cu până la 10% pentru următoarele 6 luni.

În Osaka, fumatul în spațiile guvernamentale a fost interzis în urmă cu peste două decenii. Angajaților nu le este permis să fumeze în timpul orelor de lucru încă din 2019. Japonia este țara cu cele mai severe măsuri împotriva fumatului, astfel, autoritățile au introdus în de-a lungul timpului numeroase legi. Guvernul a anunțat la un moment dat că acestea sunt doar câteva dintre multele prevederi pe care urmează să le implementeze în cele trei etape ale campaniei anti-tutun.

Citește și: Parteneriat strategic România-Japonia. Klaus Iohannis anunță o reușită majoră în 2023