- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

VIDEO. CNAIR a inaugurat noul pod peste Dâmbovița. Este cel mai lung pod arc din România și aduce un traseu nou pe culoarul Rucăr-Bran

27 Nov, 15:40 • Bumbeneci Diana
CNAIR a marcat un nou succes în cazul planurilor de infrastructură. S-a inaugurat noul pod peste Dâmbovița, cel mai lung pod în arc din România.
VIDEO. CNAIR a inaugurat noul pod peste Dâmbovița. Este cel mai lung pod arc din România și aduce un traseu nou pe culoarul Rucăr-Bran

CNAIR

a inaugurat astăzi noul pod peste Dâmbovița de pe DN 73 Pitești-Brașov. Este vorba despre podul construit în localitatea argeșeană Podu Dâmboviței fiind primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare la partea superioară.

CNAIR a inaugurat noul pod peste Dâmbovița

Podul din zona localităţii Podul Dâmboviţei a fost construit de Maristar are o lungime de 170 de metri şi o înălţime maximă de 31 de metri, iar construcţia lui (finanţată prin POIM) a durat 1 an şi 6 luni.

Vezi și: ANALIZĂ. Peste 70% dintre dezvoltatorii imobiliari din România riscă să intre în insolvență

„Astăzi, la ora 14:00, deschidem circulației rutiere Podul Dâmboviței de pe DN73 Pitești – Brașov, localizat în județul Argeș, care traversează râul Dâmbovița. Acesta este cel mai lung pod în arc din România, care va înlocui un pod foarte vechi din 1886, monument istoric și care va reprezenta o variantă de ocolire a localității Podul Damboviței, preluând astfel traficul de pe traseul istoric Rucăr – Bran.

Principalele caracteristici și lucrări executate sunt:

–primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare la partea superioară construit în România

–rampele de acces din pământ armat au o înălțime de maxim 10 metri și o lungime de 593 metri

–subtraversarea rampei Pitești se face printr-un pasaj de beton armat cu lungimea de 15 metri și lățimea de 5 metri

–două intersecții cu DN73

–podul nou are o lungime de 170 metri și o înălțime de 31 metri

–lungimea totală a proiectului (podul peste râul Dâmbovița și rampele de acces) este de 760 metri. Deschiderea acestui nou pod va elimina restricțiile de tonaj și de gabarit de pe DN73, redeschizându-se astfel traficul greu dintre Pitești și Brașov.” a transmis secretarul de stat în ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Declarații la inaugurarea podului
Declarații la inaugurarea podului

Inaugurarea Podului peste Dâmbovița a fost făcută la aproximativ o săptămână de la ,,desantul” PNL pe șantier. Pe 18 noiembrie, președintele Senatului și președinte al PNL, Nicolae Ciucă, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, secretarul general PNL, Lucian Bode ( fost ministru al Transporturilor) și liberalul Cristian Pistol, director general PNL au verificat lucrările la pod.

Ai mai putea citi și: Pe 29 noiembrie se deschide primul târg de Crăciun din București! Surprize mari la West Side Christmas Market

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult