- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vine Moș Crăciun pentru elevii din România! Data la care intră banii pentru bursele școlare pe carduri

14 Dec, 12:52 • Cornel Ghimeșan
Se apropie termenul limită pentru primirea banilor dedicați burselor şcolare destinate elevilor, ceea ce înseamnă că peste 1,2 milioane de copii vor beneficia venituri suplimentare în perioada sărbătorilor.
Vine Moș Crăciun pentru elevii din România! Data la care intră banii pentru bursele școlare pe carduri

Se apropie termenul limită pentru plata burselor şcolare ale elevilor destinate lunii noiembrie, stabilit la data de vineri, 15 decembrie, conform prevederilor metodologiei de acordare a burselor în cadrul acestui an şcolar.

Citește și: Sunt vizați toți românii care au credite în euro! În 2024 se schimbă totul

În luna noiembrie, peste 1,28 de milioane de elevi au beneficiat de burse, marcând o premieră în sistemul de învăţământ din România. Calculul efectuat de edupedu.ro sugerează că bursa de merit ar trebui să fie în valoare de 388 de lei.

Este important de menționat că numărul elevilor beneficiari ar putea să fie mai mare decât cel comunicat inițial de Ministerul Educației la 1 noiembrie, având în vedere că listele elevilor sunt actualizate constant. De exemplu, se pot aduce dosare la secretariat pentru bursele sociale medicale în funcție de circumstanțe.

Cele sociale și cele de excelență olimpică au un cuantum fix și sunt acordate integral în fiecare lună a acestui an școlar, spre deosebire de cele de merit și cele tehnologice, care se bazează pe numărul de zile de școală.

De asemenea, conform unei adrese emise de Ministerul Educației, bursele sociale vor fi plătite integral pe parcursul lunilor septembrie 2023 – august 2024, în fiecare lună a acestui an școlar.

„Nu există nicio reducere a acestor burse în nicio lună a anului școlar 2023-2024”, se arată în document.

Adresa Ministerului Educației vine după ce mai mulți părinți au semnalat că au primit doar 215 lei pe luna septembrie.

Sunt aproape 1,290 milioane de elevi  care primesc bursă în acest an școlar, dintre care peste 461.000 de merit și peste 738.000 sociale.

Numărul lor ar putea fi mai mare având în vedere că dosare de bursă socială – cazurile medicale, de exemplu – se pot primi la secretariat pe parcursul întregului an școlar.

Cuantumul minim al burselor şcolare ale elevilor:

  • Bursă de excelenţă olimpică I: între 750 și 3000 lei
  • Bursă de excelenţă olimpică II: 700 lei
  • Bursă de merit : 450 lei
  • Bursă socială: 300 lei
  • Bursă pentru mame minore: 700 lei
  • Bursă tehnologică: 300 lei.

Citește și: La doar 23 de ani a reușit să construiască un imperiu cu numai 150 de dolari! Metoda prin care a transformat o amintire într-o afacere de succes

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult