- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vizită neașteptată! Emmanuel Macron vine în România doar pentru câteva ore. Motivul oficial al prezenței sale în țară

07 Apr, 17:48 • Constantin Cristina
Emmanuel Macron, președintele Franței, a anunțat că vine în România în data de 8 aprilie 2023. Bărbatul se va opri pe pământul românesc doar pentru câteva ore, însă nu se va vedea cu Klaus Iohannis. Iată care este motivul oficial al vizitei sale.
Vizită neașteptată! Emmanuel Macron vine în România doar pentru câteva ore. Motivul oficial al prezenței sale în țară

Emmanuel Macron, președintele Franței, va face o escală în România, mâine, 8 aprilie 2023, din China, în drumul său spre Franța. În China s-a întâlnit cu omologul său Xi Jinping pentru a încerca să-l convingă să depună mai multe eforturi de pace în privința războiului între Ucraina și Rusia, a informat antena 3 CNN.

Vezi și: Ultimă oră! Tentativa de asasinat asupra președintelui Macron, rezolvată de autorități

Emmanuel Macron vine în România doar pentru câteva ore

Liderul francez aterizează pe pământul românesc, însă nu se va întâlni cu președintele României, Klaus Iohannis și nu va părăsi aeroportul Otopeni. Sursele spun că momentan nu se cunosc alte detalii despre vizita urgentată , se știe doar că este o „escală tehnică”.

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron

„Avionul președintelui francez poate parcurge fără probleme distanța Beijing – Paris, așa cum fac și cursele regulate, și mă îndoiesc că este o escală tehnică. (Prezența sa la București) înseamnă că are un mesaj foarte important pentru România. Să vii din China și să nu te duci direct la Paris, pentru a te opri două ore la București înseamnă că e ceva foarte important pentru România. Am înțeles că, așa cum era de așteptat, China dorește să negocieze multe lucruri. De altfel, și (șefa Comisiei Europene) Ursula von der Leyen, care l-a însoțit pe Macron, s-a dus în China exact în această idee: ‘Hai să avem relații economice și politice bune, nu sprijinim (noi, China) Rusia cu armament, pentru că se întoarce soarta războiului din Ucraina, poate mai repede decât era cazul’”, a detaliat analistul de politică, Bogdan Chireac.

Alte articole: Va putea adera Ucraina la NATO? Macron: „Aș prefera să nu fie doar chinezii și turcii cei care vor negocia a doua zi după încheierea războiului”