- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vouchere Rabla Plus 2024. Veste bună pentru românii care își doresc o mașină electrică nouă

16 Oct, 20:59 • stefan.vlad
Vouchere Rabla Plus 2024. Programul s-a bucurat anul acesta de un succes răsunător, care a luat prin surprindere chiar și autoritățile. Pentru a veni în întâmpinarea clienților care își doresc să aibă în garaj, anul viitor, o mașină electrică, responsabilii au decis să aloce fonduri mai generoase, pentru a beneficia de vouchere cât mai mulți români.
Vouchere Rabla Plus 2024. Veste bună pentru românii care își doresc o mașină electrică nouă

Vouchere Rabla Plus 2024. „Dincolo de bugetul-record pe care la ‘Rabla Plus’ l-a avut in acest an, respectiv 780 de milioane de lei, va anunt ca, la anul, ne propunem sa fim si mai ambitiosi. Cu alte cuvinte, asa cum a existat o tendinta in fiecare an, ne propunem sa mutam bani de la ‘Rabla Clasic’ la ‘Rabla Plus’ pentru a finanta din ce in ce mai multe autoturisme non-poluante.

Anul acesta avem 780 de milioane de lei la autoturismele electrice. Avem pana acum aproape 10.000 de autoturisme inscrise la ‘Rabla Plus’. De asemenea, la ‘Rabla Clasic’, avem 560 de milioane de lei si aproape 27.000 de noi autoturisme inmatriculate.

Asadar, o sa avem in continuare bugete generoase de la Administratia Fondului pentru Mediu. Mai ramane ca si apetitul cumparatorilor de autoturisme noi sa ramana la fel de ridicat si sa tina pasul”, a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, potrivit Adevarul.ro.

Citește și: Rabla Local – Administrația Fondului pentru Mediu transmite lista persoanelor eligibile. Cetățenii primesc bani pentru autovehiculele poluante

Vouchere Rabla Plus 2024

Rămâne de văzut dacă oferta Rabla Plus pentru anul 2023 va mai fi de actualitate și anul viitor sau dacă vor apărea modificări. Pentru cei care optează pentru o mașina 100% electrică, cu pila de combustie cu hidrogen sau hibrid Plug-in, Programul RABLA Plus oferă urmatoarele tipuri de tichete:

  • un ecotichet de 26.000 de lei pentru achizitia unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 80 g CO2/km in regim WLTP, cu conditia obligatorie a casarii unei (1) masini vechi.
  • un ecotichet de 29.000 de lei, pentru achizitia unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 80g CO2/km in regim WTLP, cu conditia obligatorie a casarii a 2 (doua) masini vechi.
  • un ecotichet de 51.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric sau autovehicul nou cu pila de combustie cu hidrogen si 26.000 de lei pentru un autovehicul nou electric hibrid plug-in, care genereaza maximum 80 g CO2/km in sistem WLTP, in schimbul casarii unui autovehicul uzat
  • un ecotichet de 54.000 de lei  pentru un autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pila de combustie cu hidrogen si 29.000 de lei pentru un autovehicul electric hibrid plug-in, care genereaza maximum 80 g CO2/km in sistem WLTP, pentru achizitionarea unui autovehicul nou, in schimbul casarii a doua autovehicule uzate;
În cadrul Rabla PLUS se mai poate acorda următoarea primă de casare: un ecobonus de 1.500 lei pentru fiecare autovehicul uzat care este mai vechi de 15 ani si are norma de poluare Euro 3 sau inferioara („ecobonus de vechime”).