- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Weekend cu surprize din partea meteorologilor. Prognoza 23-25 martie 2024

22 Mar, 15:00 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat prognoza. Iată cum va fi vremea în acest weekend.
Weekend cu surprize din partea meteorologilor. Prognoza 23-25 martie 2024

Conform meteorologilor de la ANM, cerul va avea înnorări temporare în vest, centru și nord, unde izolat vor fi posibile ploi slabe, iar în restul zonelor va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între -4 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 7 grade în Dealurile de Vest. Spre sfârșitul intervalului, izolat va fi ceață, iar pe alocuri în centrul, sudul și estul țării se va produce brumă.

În București, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 0…3 grade. Vor fi condiții de ceață și brumă.

Vezi azi și: BNS: se interzice cumulul pensiei cu salariul până la vârsta de 70 de ani

meteo România
meteo România

Meteo sâmbătă, în țară

Vremea va fi în general frumoasă pe parcursul zilei și va deveni mai caldă decât în mod normal la această dată. Vor fi înnorări temporare în vest, centru și nord, precum și la munte, unde mai ales seara și noaptea va ploua în Banat, Crișana, Maramureș și izolat în Transilvania și nordul Moldovei. În zona montană înaltă precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte, dar în prima parte a intervalului și în sud-est, apoi în vest, nord-vest și centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -2 grade, unde se va forma brumă. Dimineața și noaptea, izolat, va fi ceață.

Meteo București

Vremea va fi frumoasă și va deveni mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 3…5 grade, posibil mai scăzută în zona preorășenească, spre 1 grad.

Meteo duminică, în țară

În vestul, centrul și nordul țării valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior, astfel încât se vor situa în jurul celor specifice datei și, mai ales ziua, nebulozitatea va fi în general persistentă și temporar va ploua în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, local în Oltenia, Moldova și izolat în Muntenia.

În restul teritoriului vremea va deveni deosebit de caldă, cerul va fi variabil ziua și noros noaptea, când va ploua în Oltenia, Muntenia, jumătatea sud-estică a Transilvaniei, sudul Moldovei și local în Dobrogea. Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice, iar pe alocuri se vor înregistra cantități de apă de 15…25 l/mp.

La munte vor fi precipitații mixte în prima parte a intervalului, apoi vor predomina ninsorile, mai consistente în Carpații Meridionali și de Curbură, unde se va depune strat nou de zăpadă și va fi viscol, iar noaptea în Transilvania vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze mai mari în nord-est, centru și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 9 grade. Izolat se va semnala ceață.

Meteo București

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea când vor fi averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Meteo luni, în țară

Vremea se va răci accentuat în sudul și sud-estul țării, iar în rest valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent, astfel încât față de mediile multianuale temperaturile diurne în toate regiunile vor fi mai mici și se vor încadra între 6 și 15 grade. Cerul va avea înnorări pe parcursul zilei, iar noaptea treptat se va mai degaja. Va ploua în sud-est (unde vor fi cantități de apă mai însemnate) și pe arii restrânse în rest, iar izolat în Transilvania vor mai fi posibile și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. La munte vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană și în sud-est, iar în prima jumătate a intervalului local și temporar și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 și 7 grade, mai scăzute în depresiuni. Izolat se va semnala ceață.

Meteo București

Valorile termice, în special cele diurne, vor fi în scădere semnificativă față de intervalul anterior. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 1…3 grade. Cerul va avea înnorări îndeosebi pe parcursul zilei când temporar va mai ploua. Vântul va sufla slab și moderat.

Citește în acest context și: Marcel Ciolacu dă vestea cea mare despre Autostrada Moldovei A7. „Până la sfârșitul anului vom deschide circulației”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult