- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Criza financiara loveste piata globala de cercetare

08 Jun, 14:30 • Redactia DailyBusiness
Peste 70% din firmele de cercetare din lume sustin ca piata in care activeaza a fost puternic afectata de criza financiara, se arata intr-un studiu realizat de MarketResearchAgencies.eu, citat de presa internationala.
Criza financiara loveste piata globala de cercetare

Cercetarea, intreprinsa de MarketResearchAgencies.eu, un portal online care monitorizeaza agentii de cercetare de piata din intreaga lume, arata ca 60% din companiile incluse in studiu au inregistrat o scadere – usoara sau substantiala – a veniturilor in ultimele 6 luni, pe fondul instabilitatii financiare.

In ciuda declinului economic, agentiile sunt inca optimiste in privinta evolutiei pietei in urmatoarele 6 luni ale anului. Peste 2 treimi din agentiile participante la studiu asteapta o crestere a business-ului pana la finalul lui 2009.

Cea mai mare temere a companiilor active pe piata de cercetare este pierderea cilentilor. 40% dintre agentiile chestionate sustin ca au pierdut deja din clienti, in timp ce 37% afirma ca – desi inca nu le-a fost afectat portofoliul – se asteapta la acest lucru in viitorul apropiat.

Doar 18% din agentiile incluse in studiu sustin ca nu sunt ingrijorate de perspectiva pierderii clientilor.

La cercetarea MarketResearchAgencies au participat circa 132 de agentii de cercetare din 60 de tari diferite.