MEDIA & MARKETING

O firma de asigurari cere insolventa Dilema Veche

16 aprilie 2014, ora 13:00 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
dilema.jpg
Firma de asigurari Grawe Romania a introdus miercuri o cerere la Tribunalul Bucuresti prin care solicita intrarea in insolventa a companiei care detine publicatia Dilema Veche.

Infiintata in 2005 de Mircea Dinescu si Dinu Patriciu, compania Satiricon SRL edita pe langa Dilema Veche si publicatii precum Dilemateca, Romania literara, Aspirina si Plai cu boi.

In 2012, firma a fost preluata la pachet cu Adevarul Holding si alte societati detinute de Dinu Patriciu de catre Premium News, companie a lui Cristian Burci.

In luna martie 2014, site-ul dilemaveche.ro a atras peste 300.000 de afisari si mai putin de 100.000 de vizitatori unici, potrivit SATI.Desi a inregistrat doar pierderi de-a lungul ultimilor ani, in 2012 Satiricon si-a diminuat rezultatul negativ de aproape 3 ori fata de 2011, pana la 814.000 de lei.

Cu toate ca au fost mai mici, pierderile au depasit nivelul cifrei de afaceri, care s-a situat la 633.000 de lei, potrivit datelor raportate la Ministerul Finantelor.

Grawe Romania Asigurare SA, membra a grupului austriac Grazer Wechselseitige Versicherung AG, a fost infiintata in octombrie 2000.

In anul 2005, Grawe a achizitionat societatea de asigurari de viata Sara Merkur, una dintre primele societati de asigurari de viata cu capital strain aparute pe piata romaneasca.

Dupa 8 ani de la lansarea companiei pe piata asigurarilor de viata, Grawe Romania Asigurare a inceput din luna noiembrie 2008 sa activeze si pe piata asigurarilor generale, oferind clientilor programe de asigurare pentru locuinte si bunuri dedicate persoanelor fizice sau juridice, produse cu acoperire simpla sau complexa.

Din anul 2010 compania este membra a Pool-ului de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale, oferind astfel clientilor posibilitatea achizitionarii directe a asigurarii obligatorii pentru locuinte.

Compania de asigurari a raportat in 2012 un profit net de 1,32 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 18 Septembrie 2021, 15:32
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter