NEW MEDIA

Google sustine subliminal homosexualii. Ce reactii starneste logo-ul pentru Jocurile Olimpice

07 februarie 2014, ora 12:27, autor(i): Andreea Stefan   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
G.jpg
Utilizatorii Google din toata lumea vad azi, in ziua deschiderii Jocurilor Olimpice de Iarna 2014 de la Soci, culorile reprezentative ale comunitatii lesbiene-homosexuali-bisexuali-transexuali (LGBT).

Logo-ul conceput de Google pentru aceasta zi sare in apararea drepturilor membrilor comunitatii LGBT, care ar fi fost incalcate de catre autoritatile ruse.

Astfel, Google a afisat vineri un doodle special, care face referire la Carta Jocurilor  Olimpice, potrivit careia  „a practica sport este un drept al omului. Fiecare individ trebuie sa aiba posibilitatea de a face sport, fara discriminari de orice fel si in spiritul Jocurilor Olimpice, care inseamna intelegere reciproca in spiritul prieteniei, al solidaritatii si al fair play-ului”.

Printre sponsorii oficiali ai Jocurilor Olimpice de la Soci se numara Coca-Cola, Visa, Samsung, McDonald’s, Procter& Gamble, Omega si General Electric, dar pana acum nici unul dintre ei nu a facut vreo declaratie in favoarea drepturilor LGBT.Google, un brand militant

Stefan Liute, strategy director al agentiei de branding Storience, a declarat pentru DailyBusiness.ro ca doodle-ul de azi pozitioneaza Google ca un brand militant, curajos, care indrazneste sa puna pe agenda publica subiecte delicate sau controversate.

“Evident, homofobii nu vor aprecia initiativa companiei, multi oameni vor ramane indiferenti, iar publicul sensibil la problemele de drepturi ale omului, inclusiv drepturi ale minoritatilor de orice fel, va aprecia demersul, vazand ca Google are si o agenda sociala, nu doar una comerciala”, a spus Stefan Liute.

In opinia lui, Google nu transmite un mesaj subliminal, ci unul cat se poate de explicit si vizibil.

“Prin acest mesaj, compania protesteaza contra discriminarii homosexualilor, in vreme ce tara organizatoare, Rusia, neaga existenta unei astfel de discriminari. Nu e vorba doar de doodle, care utilizeaza culorile gay pride, ci si de citatul din Carta Olimpica afisat pe pagina Google, unul care nu lasa loc interpretarilor.  Este foarte clar ca prin adoptarea acestui logo, Google vrea sa transmita un mesaj puternic organizatorilor Jocurilor Olimpice de iarna. Mesajul priveste, explicit, discriminarea pe baza de orientare sexuala”, a explicat reprezentantul agentiei Storience.
 
Cum priveste Rusia initiativa

Acesta a mai spus ca Rusia nu poate privi cu ochi buni o astfel de initiativa, iar demersul Google afecteaza reputatia acestei tari. 

“Ca orice organizator al unui eveniment atat de prestigios, vecinul nostru estic nu poate privi bine niciun fel de critica la adresa modului in care le organizeaza si la adresa atmosferei de acolo. Initiativa Google afecteaza reputatia Rusiei,  nu mult, pentru ca protestul nu este prezent fizic in campusul olimpic din Soci sau in orasul respectiv, dar o face, caci Google are acces la sute de milioane de oameni din intreaga lume”, a adaugat Stefan Liute. 

Demersul Google nu a ramas fara ecou in Romania, starnind nemultumirea militantilor pentru valorile traditionale.

ProVita: Actiune tipica de propaganda

Bogdan Ioan Stanciu, presedintele Asociatiei ProVita, a afirmat pentru DailyBusiness.ro ca initiativa motorului de cautare este o actiune tipica de propaganda, Google fiind una din cele peste 100 de corporatii care sustin drepturile comunitatii LGBT, la nivel mondial.

Potrivit lui Stanciu, de peste zece ani, Romania este asaltata de “o avalansa de astfel de initiative care pe noi ne irita”.

Stanciu a spus ca asociatia pe care o reprezinta militeaza pentru ca toata lumea sa aiba drepturi fundamentale, la viata, sanatate si libertate de constiinta, dar problema este ca civilizatia vestica inclina balanta de putere in favoarea grupurilor minoritare si a organizatiilor de lobby, care pretind ca reprezinta comunitatile.

“Se leaga de tendinta de a-i considera pe ei mai presus de noi. In permanenta, suntem asaltati pe toate caile senzoriale cu aceasta problematica. A devenit homosexualitatea principala valoare a UE si noi nu stim ?”, se intreaba reprezentantul Asociatiei ProVita.

"Jocurile Olimpice au fost mereu putin gay"

Legile "anti-gay" impuse de Vladimir Putin cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Soci au fost ridiculizate de Institutul Canadian pentru Diversitate si Incluziune (CIDI), prin intermediul unui spot, cu mesajul "Jocurile Olimpice au fost mereu putin gay".

Si asta in timp ce Michael Bach, fondator si CEO al CIDI, este de parere ca "discriminarea din Rusia este inacceptabila" , iar ca urmare a acestui lucru,  "ca organizatie, vrem sa ne aratam sustinerea, in special fata de atletii aflati in competitie la Jocurile de la Soci".
DailyBusiness Video: Spot Jocuri Olimpice Soci

Controversele privind legislatia din Rusia pe aceasta tema fac valva in presa internationala.

Intr-un material postat pe huffingtonpost.com si citat de Mediafax, jurnalistii site-ului american de informatii afirma ca Google nu este un fan al legislatiei din Rusia, care incrimineaza homosexualitatea.

Noul logo al Google este vizibil la nivel international, inclusiv in Rusia, tara care organizeaza in acest an Jocurile Olimpice de iarna, dar care s-a si confruntat cu numeroase proteste de-a lungul timpului din cauza legislatiei sale anti-gay.

Astfel, peste 200 de scriitori renumiti, printre care Salman Rushdie, Margaret Atwood sau Jonathan Franzen, au semnat o scrisoare deschisa, publicata joi in cotidianul britanic The Guardian, pentru a denunta legislatia din Rusia ce incrimineaza blasfemia si homosexualitatea, in ajunul deschiderii Olimpiadei de iarna de la Soci.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
luca a spus:
07/02/2014 13:22
...iar DailyBusiness sustine retardizarea in masa a populatiei cu titluri ca cel al newsletter-ului.
 
Doru a spus:
07/02/2014 15:10
Orice lucru trebuie judecat de la particular la general. Daca unul este ucigas, cum ar fi daca toti am deveni ucigasi ? Ar fi rau, Nu ? Deci nu putem accepta ucigasii ca normalitate si luam masuri impotriva lor. Dar daca unul este homosexual, cum ar fi daca toti am deveni homosexuali ? Asta ar fi normalitate ? Nicidecum, natalitatea ar fi zero, iar societatea ar deveni o mizerie. Ar fi rau cum nu se poate mai rau ! Si atunci cum putem sa acceptam asa ceva ? Si de ce am accepta daca generalizarea acestei situatii ar fi grava pt societate, cum nu se poat mai rau ?
Concluzia este clara pt orice om, care are o judecata normala !
PUTIN ESTE UN OM INTELEPT CARE DORESTE BINELE POPORULUI PE CARE-L CONDUCE SI FATA DE CARE ARE O RASPUNDERE MORALA SI PENALA !
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 12 August 2022, 00:17
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter