- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Comasarea alegerilor din 2024 ar putea aduce un record pe scena politică. Ionuț Stroe: „Va fi o situaţie deosebită, unică de la Revoluţie încoace”

02 Feb, 09:00 • Stefan Simion
Au loc noi dezbateri interne la PNL! Ionuț Stroe a dezvăluit că liberalii sunt interesați de comasarea alegerilor în 2024, considerând că „este nefiresc” ca oamenii să participe la vot de trei ori, în doar trei luni.
Comasarea alegerilor din 2024 ar putea aduce un record pe scena politică. Ionuț Stroe: „Va fi o situaţie deosebită, unică de la Revoluţie încoace”

Anul 2024 anunță schimbări majore în ceea ce privește desfășurarea alegerilor. Ionuț Stroe a dezvăluit în această săptămână că are loc o nouă dezbatere internă la PNL, care are în vedere unirea alegerilor, conform Stiripesurse.ro. Acesta susține că situația trebuie simplificată, fiind  „unică de la Revoluție încoace”, având în vedere că vor exista trei rânduri de alegeri, din septembrie până în decembrie.

Se caută soluții pentru un proces electoral rezonabil

Ionuț Stroe nu a ezitat să explice publicului că nu este firesc ca oamenii să fie nevoiți să participe la alegeri în decursul a trei luni consecutive. Acesta a declarat că este nevoie de o soluție în acest sens, iar comasarea alegerilor este una dintre variantele pe care PNL le dezbate în aceste momente.

comasarea alegerilor
comasarea alegerilor

Te-ar putea interesa și: Scenariile alegerilor prezidențiale. De la NATO la Cotroceni, Geoană printre preferați. Simion și Ciucă mai așteaptă 5 ani

„E nevoie, din punctul nostru de vedere, de o soluţie mult simplificată, de un proces electoral rezonabil, fluent, o organizare mult mai suplă. Este oarecum nefiresc să chemi de trei ori lumea, în trei luni succesive, la vot. Experienţa anilor trecuţi ne spune foarte clar că, cel puţin în momente când avem cicluri electorale succesive, prezenţa la vot scade. Acum, interesul şi prezenţa la vot au scăzut oricum dramatic în ciclurile electorale care s-au derulat până acum.

Dacă sărim trei luni succesiv de la un rând de alegeri la altul, vă daţi seama că există această problemă pe care, dacă unim alegerile, am putea să o transformăm într-un beneficiu, în sensul că am avea o prezenţă la vot mult mai mare, care să dea legitimitate” este declarația purtătorului de cuvânt de la PNL.

Ce presupune comasarea alegerilor din 2024

Pentru 2024, se ia în considerare gruparea alegerilor locale, parlamentare și prezidențiale. Această propunere are rolul de a motiva mai multe persoane să vină la vot, iar purtătorii de cuvânt PNL au speranțe mari în acest sens.

„Din punctul nostru de vedere este doar o posibilitate. Vrem să simplificăm lucrul, nu ne dorim campanii electorale succesive timp de patru luni de zile, care oricum practic ar perturba foarte mult procesul electoral” este o altă declarație oferită de Ionuț Stroe, care a explicat publicului care sunt beneficiile acestei uniri.

Vezi și: SONDAJ CURS. Cu ce partid ar vota românii dacă alegerile parlamentare ar fi în această perioadă

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult