- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Gabriela Firea a demisionat, după scandalul privind „azilele groazei”. Guvernul Ciolacu rămâne fără doi miniștri PSD

14 Jul, 14:26 • Cornel Ghimeșan
Gabriela Firea și-a dat demisia din funcția de ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, după o discuție de o oră pe care a avut-o cu Marcel Ciolacu la Palatul Victoria. Demisia scrisă a ajuns deja la Secretariatul General al Guvernului.
Gabriela Firea a demisionat, după scandalul privind azilele groazei. Guvernul Ciolacu rămâne fără doi miniștri PSD

Marcel Ciolacu i-a cerut demisia Gabrielei Firea, iar ministrul a acceptat. Discuția celor doi a avut loc la Palatul Victoria, la doar o zi după ce Marius Budăi, ministrul Muncii, și-a dat demisia.

Scandalul „azilelor groazei” a izbucnit după ce s-a aflat în spațiul public despre căminele în care bătrânii erau bătuți și înformetați.

Citește și Scandalul „azilele groazei” continuă cu proteste uriașe! Se cere demiterea miniștrilor Gabriela Firea și Marius Budăi

Zeci de persoane i-au cerut demisia Gabrielei Firea, joi seara, la un protest organizat în Piața Victoriei. Demisia i-a fost cerută ministrului și din PSD.  „PSD nu merita si nu isi poate permite sa fie tirit in mizerie de dragul unei singure persoane”, a spus deputatul PSD Radu Cristescu.

„Partidul e intr-un moment complicat; a luat guvernarea de o luna si e asediat din toate partile. Brusc, s-au activat impotriva noastra toate stihiile picate in adormire pe vremea cind erau anumite guverne la palat, in frunte cu rezistii forestieri din piata. Forestier vine de la padure, ca sa stiti. Din nefericire, avem stihii si in interior. Agatarea de fotoliu ne poate face mai mult rau decit atacurile adversarilor.

Poate a venit momentul sa rupem pisica intr-un fel sau altul (sper sa nu-mi pun protectia animalelor in cap). Si sa o spunem limpede si barbateste: PSD nu merita si nu isi poate permite sa fie tirit in mizerie de dragul unei singure persoane, indiferent care ar fi ea, indiferent cit e sau nu e de vinovata. E vremea deciziei! Cine tace, consimte. Iar eu, unul, nu pot tacea cind e in joc soarta unui partid in care isi pun sperantele, dintotdeauna, milioane de romani. PSD e toti acesti oameni, nu suntem doar cei pe care votul lor ne-a trimis in parlament ori guvern. Avem o datorie fata de acesti alegatori, iar ceea ce le oferim in aceste zile nu e ceea ce asteapta de la noi.

Gabriela, pentru ca stiu ca iti pasa de acesti oameni: fa un gest de onoare si iti vei salva viitorul. Agata-te de subterfugii marunte si nu vei mai putea repara nimic, vreodata!”, a scris Cristescu pe Facebook.

Citește și Gabriela Firea, despre legătura dintre ea și inculpatul din dosarul căminelor din Ilfov: „A deservit o perioadă colegii de la cabinetul senatorial”

Gabriela Firea: „Eu am același șofer de 16-17 ani”

Gabriela Firea a spus că Ștefan Godei, inculpatul din dosarul azilelor din judeţul Ilfov, nu a fost vreodată şoferul său. „Eu am acelaşi şofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituţiile, toţi jurnaliştii, toată primăria, tot Parlamentul, etc”, a explicat Firea.

„Sunt nevoită, din păcate, să repet ce am afirmat zilele trecute, în urma unor informaţii apărute în presă. Inculpatul din dosarul azilelor din judeţul Ilfov nu a fost vreodată şoferul meu. Eu am acelaşi şofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituţiile, toţi jurnaliştii, toată primăria, tot Parlamentul, etc.”, a transmis Gabriela Firea, într-un comunicat de presă.

Firea a mai spus că nici cât a fost primar al Capitalei, Godei, bărbatul din acest dosar nu a fost şoferul meu, ci a lucrat ca şofer la Administrativ şi pentru alte persoane.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult