- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Klaus Iohannis, despre plecarea de la Palatul Cotroceni: „Nu intenționez să îmi scurtez mandatul de președinte!”

12 Mar, 15:30 • Fundeanu Madalina
Klaus Iohannis nu ia în calcul plecarea de la Palatul Cotroceni pentru a ocupa funcția de secretar general al NATO mai rapid. Acesta spune că nu intenționează să își scurteze mandatul de președinte.
Klaus Iohannis, despre plecarea de la Palatul Cotroceni: „Nu intenționez să îmi scurtez mandatul de președinte!”

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat marți, în cadrul declarațiilor de presă comune cu președintele Muntenegrului, Jakov Milatović, susținute la Palatul Cotroceni, dacă va scurta mandatul pentru a ocupa funcția de secretar general NATO.

Klaus Iohannis spune că nu intenționează să își scurteze mandatul de președinte

Întrebat dacă ia în calcul plecarea de la Palatul Cotroceni înainte de terminarea mandatului pentru a ocupa funcția de secretar general al NATO, președintele Klaus Iohannis a spus că nu se va întâmpla acest lucru.

„În ce privește NATO, știți că voi face o declarație mai târziu (la ora 17.00 – n.r.) și o să vă spun mai multe atunci. Nu intenționez să îmi scurtez mandatul de președinte”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Ai mai putea fi interesat de: Klaus Iohannis, noile declarații despre războiul de la granițele României. Ce spune președintele despre situația actuală

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Pe de altă parte, președintele a anunțat că România nu va trimite combatanți în Ucraina. Declarația a fost făcută chiar în cadrul conferinței de presă de astăzi.

„O posibilă trimitere de combatanți în Ucraina nu poate fi luată în considerare sub mandat NATO. Ucraina nu este aliat NATO. În rest dacă există înțelegeri bilaterale pe orice temă, aceste chestiuni țin strict de înțelegerea bilaterală. România nu va trimite combatanți în Ucraina”, a spus Klaus Iohannis.

De asemenea, acesta a fost întrebat dacă, după terminarea mandatului, ar accepta să locuiască într-o vilă de protocol pusă la dispoziție de RA APPS și dacă ar accepta să se mute în vila din Bulevardul Aviatorilor, nr. 86, despre care s-a tot vorbit în ultima perioadă.

„Am observat că există așa o preocupare intensă, dar este o preocupare legată de alegeri. Este o preocupare electorală a unora, nu este o chestiune de actualitate. Eu nu am solicitat o locuință pentru când va fi să fie, nici nu mi s-a oferit. Deci, tema pentru mine este una despre care citesc în gazetă.”, a răspuns acesta.

Conferința de presă a avut loc la finalul discuțiilor pe care preşedintele Klaus Iohannis le-a avut cu preşedintele Muntenegrului, Jakov Milatović. Întâlnirea a fost la Palatul Cotroceni.

Vezi mai multe știri: ANPC, verificări la toate benzinăriile OMV Petrom din țară. 5 stații au fost închise în urma celor constatate!