- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Klaus Iohannis, după discuțiile cu omologul portughez: Am subliniat importanţa acţiunii unitare a UE în gestionarea preţurilor la energie, respectiv în consolidarea securităţii aprovizionării cu resurse energetice

20 Dec, 23:50 • Cornel Ghimeșan
Președintele României, Klaus Iohannis, a purtat discuții cu omologul său portughez, Marcelo Rebelo de Sousa, despre importanța acţiunii unitare a Uniunii Europene în gestionarea preţurilor la energie, respectiv în consolidarea securităţii aprovizionării cu resurse energetice.
Klaus Iohannis, după discuțiile cu omologul portughez: Am subliniat importanţa acţiunii unitare a UE în gestionarea preţurilor la energie, respectiv în consolidarea securităţii aprovizionării cu resurse energetice

Klaus Iohannis și Marcelo Rebelo de Sousa au vorbit și despre extinderea UE, spaţiul Schengen şi Vecinătatea Sudică.

„Am abordat şi evoluţiile curente în domeniul energiei din perspectiva mai amplă a măsurilor luate la nivel european. Am subliniat importanţa acţiunii unitare a Uniunii Europene în gestionarea preţurilor la energie, respectiv în consolidarea securităţii aprovizionării cu resurse energetice”, a spus preşedintele Iohannis, după ce a vizitat Batalionul 1 Instrucţie „Olt” din Caracal împreună cu omologul portughez, Marcelo Rebelo de Sousa.

Iohannis: România susţine abordarea prin care NATO trebuie să acţioneze pentru asigurarea măsurilor de apărare şi descurajare, inclusiv pe Flancul Sudic

România susţine abordarea prin care NATO trebuie să acţioneze pentru asigurarea măsurilor de apărare şi descurajare, inclusiv pe Flancul Sudic, a mai spus Iohannis.

Citește și Scandal de corupție în Parlamentul European! Klaus Iohannis:„E o chestiune complicată. Procurorii trebuie lăsaţi să îşi facă treaba”

„Am exprimat, totodată, interesul pentru asigurarea continuităţii dislocării trupelor portugheze, precum şi pentru un angajament al Portugaliei de a efectua misiuni de poliţie aeriană în România, pe Flancul Estic. Am evaluat, totodată, împreună, situaţia de securitate din regiunea Mării Negre şi de pe Flancul Estic şi am reafirmat angajamentul statelor noastre de a colabora pentru implementarea deciziilor Summitului NATO de la Madrid în ceea ce priveşte întărirea posturii NATO de descurajare şi apărare de pe Flancul Estic. România susţine abordarea prin care NATO trebuie să acţioneze pentru asigurarea măsurilor de apărare şi descurajare, inclusiv pe Flancul Sudic, şi abordarea de tip 360 de grade pentru apărarea teritoriului tuturor ţărilor aliate”, a afirmat președintele României.

Iohannis mai spune că a convenit cu omologul portughez impulsionarea cooperării pe palier bilateral. I-a mulțumit, de asemenea, acestuia pentru susținerea constantă a obiectivelor României de aderare la OCDE şi Schengen.

Citește și Ministrul Transporturilor îl sfidează pe Iohannis și își menține boicotul la adresa Austriei. Pedeapsa pe care a ales Sorin Grindeanu să le-o dea austriecilor

„Am abordat şi Vecinătatea Sudică, inclusiv în lumina discuţiilor recente de la reuniunea Consiliului European din 15 decembrie. O vecinătate puternică a Uniunii este de natură să contribuie la consolidarea rezilienţei noastre”, a mai spus președintele.

Președintele Portugaliei a spus și faptul că există un câmp larg de cooperare între cele două țări în domeniul energiei, în domeniul energiei regenerabile şi în domeniul digitalizării.

El a spus că există un „câmp larg” de cooperare posibilă cu România în domeniile energiei şi digitalizării.

„Energia reprezintă o problemă care poate şi trebuie tratată în acelaşi timp şi pe plan european, consolidând unitatea europeană şi autonomia europeană în domeniul energiei, dar şi în planul bilateral al cooperării noastre. Există un câmp larg de cooperare posibilă în domeniul energiei, în domeniul energiei regenerabile şi în domeniul digitalizării, mă refer aici la relaţia România-Portugalia, Portugalia-România”, a mai adăugat Marcelo Rebelo de Sousa.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult