- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu ar vrea să le ceară explicații colegilor din coaliție: „Trebuie să spună de ce au trecut în PNRR că închid termocentrale, când nu le-a cerut nimeni”

12 Nov, 19:35 • Gabriela Andreescu
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat sâmbătă, la Focşani, că nu are probleme cu colegii de coaliţie, dar aceştia "trebuie să dea nişte explicaţii" cu privire la unele decizii din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), precum achiziţiile de vaccinuri anti-COVID sau liberalizarea pieţei energiei.
Marcel Ciolacu ar vrea să le ceară explicații colegilor din coaliție: „Trebuie să spună de ce au trecut în PNRR că închid termocentrale, când nu le-a cerut nimeni”

Marcel Ciolacu a afirmat că există „colegi de coaliţie” ai PSD care „trebuie să dea explicaţii”, el dând ca exemple de domenii în care e nevoie de explicaţii unele decizii din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, deciziile privind achiziţiile de vaccinuri anti-COVID sau liberalizarea pieţei energiei.

„Eu cred că avem datoria de a fi foarte echilibraţi, de a ne continua munca alături de români, de a da explicaţii, nu de a evita să dăm explicaţii. Să spunem foarte clar de ce luăm anumite decizii. Câteodată se spune că eu am anumite probleme cu anumiţi colegi de coaliţie. Nu am nicio problemă cu nimeni. Ei trebuie să dea nişte explicaţii,.” a spus politicianul, citat de Agerpres.

Liderul PSD a criticat direct unele decizii ale colegilor de coaliție care, spune el, au fost luate fără consultarea mai multor părți. În plus, afirmă Ciolacu, politicienii PSD sunt puși acum în situația în care trebuie să dea explicații pentru deciziile altor partide:

„Trebuie să spună de ce au trecut în PNRR că închid termocentrale, când nu le-a cerut nimeni. Trebuie să dea explicaţii de ce au liberalizat preţul (la energie – n.r.), fără să pună nimic în loc. Nu trebuie să dea Sandu Rafila explicaţii de ce trebuie să plătim un miliard de euro pentru vaccinuri care depăşeau de zece ori populaţia României. De ce nu au prins irigaţii în PNRR şi acum încercăm, cu domnul ministru Daea, să prindem acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu, la conferinţa de alegeri a PSD Vrancea.

Marcel Ciolacu ar vrea să le ceară explicații colegilor din coaliție
Marcel Ciolacu ar vrea să le ceară explicații colegilor din coaliție

Cu toate acestea, Marcel Ciolacu a nominalizat și un ministru liberal despre care spune că poate fi lăudat, acela fiind titularul portofoliului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

„Pot să-l laud pe Marcel Boloş. Se vede că abordarea de la ministerul Fondurilor Europene este schimbată. Pot să-l laud pe Marius Budăi, pentru că ştiu exact, (…) am vorbit şi noi la Bruxelles şi ştiu cât de mult l-au lăudat şi că va fi scos acel 9,4 din PNRR în ceea ce priveşte pensiile procent prins pe viitorii 50 de ani, nimeni neştiind ce se întâmplă mâine”, a mai precizat Ciolacu.

Ciolacu a precizat că PSD nu a intrat „pe uşa din dos la guvernare” şi că locul PSD era la guvernare.

„Să nu uităm că pe noi nu ne-a băgat nimeni pe uşa din dos la guvernare. PSD a câştigat alegerile generale. Locul PSD era la guvernare. Au dorit să ne demonstreze timp de doi ani că sunt incapabili, creând o majoritate de dreapta să guverneze fără PSD, a fost ambiţia lor. Problema este cu ce am greşit noi şi românii să ni se întâmple o asemenea nenorocire. Este evident că echipa de miniştri a PSD a adus acea maturitate, acel profesionalism şi acea aplicare de care avea nevoie actul de guvernare”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că în acest moment nu ia în calcul o candidatură a sa la funcţia de preşedinte al României. În ceea ce priveşte eventuala candidatură a lui Mircea Geoană cu susţinerea PSD pentru funcţia supremă în stat, Ciolacu afirmă că i-ar fi de greu să accepte acest lucru, dar decizia nu este a sa.

Citește și: Chinezii clonează tot, chiar și dronele Bayraktar TB2! Celebrele dispozitive care au pus rușii pe fugă în Ucraina au acum o versiune contrafăcută, alături de Adibas și Panasoanic

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult