Contractul, încheiat cu firma BGD Legal and Consulting, prevede ca această sumă să fie plătită în termen de 30 de zile de la semnare. În schimb, compania de lobby se angajează să faciliteze întâlniri pentru liderul AUR, George Simion, cu oficiali politici americani la Washington D.C., dar și apariții în presa din Statele Unite. Documentul include și numele Mateeea Petrescu, cunoscută drept directoarea de comunicare a fraților Tate.
Potrivit clauzelor, firma de lobby nu va încasa nicio sumă dacă nu își îndeplinește angajamentele. Contractul a fost făcut public de Antena 3 CNN încă de acum o lună, iar acum a fost confirmat de autoritățile americane, prin publicarea sa pe site-ul oficial al Departamentului de Justiție.
La momentul apariției inițiale a informației în presă, AUR a transmis un drept la replică în care afirma: „nu există niciun contract semnat de AUR cu firma la care faceți referire”. În ciuda acestui răspuns, documentul a fost confirmat de autoritățile americane ca fiind valid și înregistrat oficial.
În urma acțiunilor prevăzute în contract, George Simion a fost intervievat în SUA de Steve Bannon, fost consilier al președintelui Donald Trump. În cadrul acestui interviu, liderul AUR a făcut declarații controversate: „se vrea eliminarea lui prin orice mijloace”, oferind ca exemplu atentatul asupra premierului slovac Robert Fico, împușcat în 2024. Totodată, Simion a afirmat că îl va „reinstaura” pe fostul candidat de extremă dreapta Călin Georgescu „atunci când va deveni președinte” și a susținut că este autorul sloganului „Make Europe Great Again”.
De asemenea, în contextul vizitei în SUA, George Simion a publicat în social media o serie de fotografii din Washington, D.C., prezentându-se în diverse locații și alături de diferite persoane. Unele surse din spațiul public au remarcat că aceste imagini par a fi „cele mai scumpe fotografii din politica românească”.
Pe 26 aprilie, AUR a anunțat că a depus o sesizare la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) împotriva posturilor Antena 3 CNN, România TV și a publicației G4Media. Partidul acuză cele trei instituții media de „săvârșirea infracțiunii de comunicare de informații false, prevăzută și pedepsită de art. 404 din Codul penal”.
Totuși, conform articolului 268 din Codul penal, sesizarea penală cu privire la o faptă nereală poate constitui infracțiunea de „inducere în eroare a organelor judiciare”, care presupune denunțarea unui fapt penal știind că acesta este fals.