- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Nicușor Dan a anunțat că alegerile locale vor fi într-un singur tur

03 Mar, 22:08 • Gorgorin iulia
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că alegerile locale de anul viitor vor fi probabil într-un singur tur şi "nu este exclus ca dreapta să aibă un candidat comun".
Nicușor Dan a anunțat că alegerile locale vor fi într-un singur tur

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit vineri despre cum se vor desfășura alegerile locale din 2024, dar și despre faptul că în spaţiul public se vehiculează o posibilă candidatură a Gabrielei Firea la Primăria Capitalei din partea PSD şi PNL, conform Agerpres.

Citiți și: După 7 ani de așteptare, se continuă proiectul de la patinoarul artificial „Mihai Flamaropol”. Nicușor Dan: „Până în 2019 a fost executată aproximativ 26% din întreaga lucrare”

Nicușor Dan: „Dreapta va avea sau nu un candidat comun”

Nicușor Dan
Nicușor Dan

„Lucrurile astea se vor întâmpla în septembrie 2024. Mai avem un an şi jumătate până atunci şi avem multe lucruri de făcut în administraţie până atunci. Ce se va întâmpla în 2024? O să fie nişte alegeri, foarte probabil într-un singur tur. Toată societatea civilă şi-ar dori să fie în două. Vor fi într-un singur tur şi vom fi din nou în situaţia în care am fost în 2020, 2016, situaţia în care dreapta va avea sau nu va avea un candidat comun”, a spus Nicuşor Dan.

Întrebat de jurnalişti dacă negociază cu PNL să îi susţină candidatura, el a răspuns că este „foarte devreme” pentru astfel de discuţii.

„Cel puţin un an şi jumătate de acum o să facem administraţie şi în momentul ăla sigur că suntem oameni politici, o să avem toate discuţiile politice necesare”, a afirmat Nicuşor Dan.

Edilul Capitalei a fost întrebat și de faptul că sunt voci din PSD care spuneau că PNL şi PSD se vor prezenta cu candidaţi comuni la alegeri în marile municipii, el subliniat că este o decizie care nu îl priveşte.

„Ce pot eu să vă spun? Că am avut ieri o şedinţă de Consiliu General (…) în care toate proiectele (…) mai puţin unul, au trecut”, a adăugat edilul general al Capitalei.

La alegerile de anul viitor, se pare că Nicușor Dan se bucură de susținerea totală a celor de la PMP. La sfârșitul lunii trecute, Eugen Tomac a anunțat că partidul său are o colaborarea foarte bună cu primarul general.

„Avem un parteneriat foarte bun, care funcţionează excelent la Primăria Generală, în cadrul Consiliului General. Am discutat despre nevoia de a intensifica o serie de proiecte care sunt de interes major pentru Bucureşti. Şi, evident, ne gândim şi la ce urmează anul viitor. Pentru noi, este foarte important ca viitorul Bucureştiului să fie tot de dreapta şi, evident, că vom fi alături de domnul primar general şi în următoarele proiecte. Sunt absolut convins că parteneriatul nostru va da roade pentru că România are nevoie, anul viitor, de o opţiune credibilă de dreapta şi, evident, Bucureştiul are nevoie de continuitate şi de un program politic de dreapta, consecvent, aplicat pe realităţile Capitalei, pe care noi îl vom susţine cu toată forţa”, a declarat Eugen Tomac, liderul PMP, într-o conferinţă de presă comună cu primarul general.

Citiți și: Nicușor Dan anunță noi lucrări în București! Mai multe zone din Capitală vor fi reabilitate