REAL ESTATE

O metoda de constructie "nebuna" e pe cale sa renasca: Case low-cost din beton umflat ca un balon (Foto)

08 august 2014, ora 00:07 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
bini1.jpg
O metoda de constructie "vintage" e pe cale sa devina un trend futuristic: Casele umflate ca un balon, rezistente, eco si ieftine. Vezi care este ingineria, cum arata si la ce preturi se pot ridica aceste cladiri.

Cu mult inainte ca inginerii chinezi sa reuseasca sa ridice case prin imprimarea 3D, exista proiectul Binishell, dezvoltat in anii 60 de catre arhitectul Dante Bini, care a fost inspirat pur si simplu de banalele baloane umflate.Cum a fost pus in practica? In esenta, pui pe pamant o mare cantitate de pneumoform, peste care torni beton, apoi asezi stalpii de rezistenta din otel, apoi pompezi aer. In curand vei avea o structura de dom puternica, care poate servi ca baza pentru orice tip de cladire, de la muzee, la centre sportive.

Calcand pe urmele tatalui sau, Nicolo Bini se concentreaza acum pe doua tipuri de cladiri care se pot construi prin sistemul Binishells: cele de ajutor pentru sinistrati si casele low-cost.

Ideea lui este sa construiasca case mici destinate familiilor, in locuri unde pretul mic si atmosfera vesela sunt mai importante decat patru pereti si un design elaborat.Propunem o alternativa la casele low-cost, mai buna atat pentru mediu, cat si din punct de vedere umanitar. E un produs care nu este doar mai curat, dar si mai rapid de construit decat alte sisteme, spune Bini, citat de fastcoexist.com.El a explicat ca betonul armat elibereaza cantitati foarte reduse de CO2, iar eficienta energetica inerenta consta in faptul ca domul este facut dintr-un singur material, fara goluri.

In plus, costurile sunt foarte mici: Desi preturile variaza in functie de materialele utilizate pentru usi si ferestre, o casa poate costa chiar 3.500 euro.La capitolul minusuri, se pot gasi destule, inclusiv faptul ca nu poti atarna tablouri pe pereti. Insa casele pot fi personalizate dupa dorintele proprietarilor.Citeste si Alternativa la caramida: Casele de chirpici, intre moda, nostalgie si avantaje reale (Foto)
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 02 Iulie 2022, 13:06
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter