- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cât costă o vacanță în Grecia în 2023. Românii se plâng că prețurile au crescut considerabil față de anul trecut

08 Mar, 16:10 • Claudia Simion
Grecia a ajuns să fie destinația preferată a românilor. În fiecare vară tot mai mulți români aleg să plece pe una din insulele grecești, considerând că e o opțiune mult mai ieftină, cu peisaje de basm și mâncare delicioasă.
Cât costă o vacanță în Grecia în 2023. Românii se plâng că prețurile au crescut considerabil față de anul trecut

Grecia e una dintre țările care se poate mula pe nevoile și preferințele fiecăruia. Un concediu pe una dintre insule poate veni cu experiențe de neuitat, însă prețurile din acest an au crescut considerabil. Românii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru un sejur complet.

Mulți români și-au rezervat deja cazarea pentru vacanța de vară în Grecia. Într-un grup de Facebook, Forum Thassos, internauții au fost întrebați cât au plătit pentru concediul de vară 2023 în Grecia. Ei au precizat exact care e locația aleasă, numărul de persoane și numărul de nopți. Postarea a aduant peste 150 de răspunsuri. Unele persoane au spus că sunt mulțumite de oferte, în timp ce altele au spus că prețurile au crescut considerabil față de anul precedent.

Citește și Ministerul de Externe anunță dacă sunt români implicați în teribilul accident feroviar din Grecia. „Nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident”

Așadar, ce prețuri vor fi în Grecia anul acesta? Un studio cu două camere lângă plajă, pentru doi adulți și doi copii, în Limenas, pentru șase nopți, în prima săptămână din luna iulie, a costat 960 de euro. Alte persoane în schimb au plătit în perioada 12-21 august, pentru două camere cu mic dejun inclus și un sejur de 9 nopți 2.115 euro.

Românii au mai vorbit și de alte tarife. Spre exemplu, au plătit 85 de euro pentru o singură noapte de cazare la o cameră dublă, dar și 69 de euro pentru o singură noapte la o cameră single. O familie în schimb a optat pentru un apartament în Prinos în perioada 6-16 iulie, cu trei camere. Pentru 10 nopți de cazare, familia respectivă a plătit 1.400 de euro.

Citește și România are un nou furnizor de gaze naturale! Cel mai mare importator din Grecia vine în piața românească

Alți internauți, în schimb, au spus că sunt dezamăgiți atât de tarifele de anul acesta, cât și de calitatea sejururilor. ”E insula cea mai aproape de continent, are căutare. Mă leagă multe de insulă, o iubesc așa cum iubești prima dragoste, dar raportul calitate /preț începe să devină nejustificat de mare. Grecia e imensă, sunt locuri minunate și mai departe de Thassos. Îndrăzniți să le căutați!”, a fost un alt comentariu.