- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Câți bani trebuie să ai la tine dacă pleci în vacanță în Grecia, în 2024. Cât costă o bere la draft, o cafea sau un șezlong pe litoralul grecesc

16 Jun, 14:20 • Fundeanu Madalina
Cât costă o bere la draft, o cafea sau un șezlong în Halkidiki, Grecia. Află de câți bani ai nevoie pentru micile plăceri din următoarea ta vacanță!
Câți bani trebuie să ai la tine dacă pleci în vacanță în Grecia, în 2024. Cât costă o bere la draft, o cafea sau un șezlong pe litoralul grecesc

În cazul în care vrei să mergi într-un concediu în Grecia, vara aceasta, trebuie să știi că, pe lângă costurile de cazare și de drum, trebuie să ai o rezervă de bani și pentru mâncare, mici plăceri și distracții, conform Cancan.ro.

Spre exemplu, la plajă sau la terase se consumă, în sezonul estival, înghețată, mâncăruri tradiționale, dar și băuturi răcoritoare sau alcoolice. Iată câți bani plătește o persoană pentru o bere la draft, o cafea sau un șezlong în Halkidiki, vara aceasta.

Cât costă o bere la draft, o cafea sau un șezlong în Halkidiki, Grecia

Este sezonul în care românii pleacă în vacanță peste hotare. Printre destinațiile preferate se numără și Grecia, ce are spații de relaxare bine puse la punct, plaje cu nisip fin și apă cristalină. Turiștii care își doresc să ajungă pe litoral, în Grecia, trebuie să ia în considerare toate costurile posibile.

Astfel, pe lângă banii dați pentru cazare și transport, există și costuri care implică distracția și relaxarea. Anumite unități turiștice dispun de servicii SPA, de relaxare și hidromasaj, iar anumiți dintre hotelieri le taxează suplimentar.

Ai mai putea citi: Scumpiri peste scumpiri în restaurantele din Grecia! Unde odinioară mâncai cu 30 de euro, acum plătești minim 50

Halkidiki, Grecia
Halkidiki, Grecia

Mai mult de atât, există și costuri suplimentare de care te poți lovi, pentru diverse activități acvatice, de la plimbările pe skijet, până la scufundări. De asemenea, să nu uităm de mâncare și băuturi.

Iată cam ce prețuri ar putea să plătească turiștii pentru câteva ore de stat pe șezlong sau pentru a savura o băutură în peninsula Halkidiki, o zonă îndrăgită de mulți români. Un român a postat pe rețelele de socializare mai multe prețuri din zona Hanioti (Halkidiki). Acestea sunt doar câteva exemple:

  • Preț pentru un gyros: 2,5 euro (12,44 lei, la cursul actual BNR);
  • Preț pentru o bere la draft (400 ml): 2 euro (aprox. 10 lei, la cursul actual BNR)
  • Preț pentru o cafea: 1,5 euro (aprox. 7,50 lei la cursul actual BNR)
  • Preț pentru șezlong (toată ziua): 12 euro (aprox. 60 lei, la cursul actual BNR)
  • Preț pentru un hot dog: 3 euro (aprox. 15 lei, la cursul actual BNR)
  • Preț pentru o salată cu ton: 7 euro (aprox. 35 de lei, la cursul actual BNR)
  • Preț pentru o salată grecească: 6 euro (aprox. 30 de lei, la cursul actual BNR)

Vezi mai multe știri: Românii nu mai pot merge cu mașini electrice încărcate pe feriboturile din Grecia. Regulile care vor revolta șoferii în 2024