- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cele mai primitoare orașe din Europa în 2024. Locurile care au fermecat turiștii

03 Feb, 18:36 • Fundeanu Madalina
Care sunt cele mai primitoare orașe din Europa în 2024. Booking.com a folosit peste 309 milioane de recenzii ale clienților pentru a întocmi lista celor mai apreciate destinații.
Cele mai primitoare orașe din Europa în 2024. Locurile care au fermecat turiștii

Cele mai primitoare orașe din lume pentru anul 2024 au fost alese de turiștii care au lăsat recenzii pe site-urile de rezervări online, iar trei dintre primele cinci se află în Europa, potrivit Euronews.

Booking.com a folosit peste 309 milioane de recenzii ale clienților pentru a întocmi lista orașelor cele mai apreciate. Destinațiile au fost clasate în funcție de ospitalitate, servicii și standarde de cazare, activități și companii de transport, cum ar fi firmele de închirieri auto.

Locațiile câștigătoare au un număr peste medie de recenzii care le laudă ospitalitatea și serviciile de primă clasă.

Lista celor mai primitoare orașe și regiuni din lume a fost realizată de Booking.com’s Traveller Review Awards. În total, 1,48 milioane de premii au fost acordate hotelurilor, proprietăților de închiriat și companiilor de transport pentru anul 2024.

Multe dintre țările cu cel mai mare număr de persoane premiate se află, de asemenea, în Europa. Italia a avut cele mai multe, cu 181.012, urmată de Spania (125.611), Franța (124.361), Germania (86.910) și Marea Britanie (74.754). Top 10 este completat de Polonia, Brazilia, SUA, Croația și Portugalia.

Care sunt cele mai primitoare orașe din Europa în 2024

Lista celor mai primitoare orașe din lume este dominată de destinații din Europa, patru din 10 fiind situate pe continent. Arraial d’Ajuda din Brazilia s-a clasat pe primul loc, urmat de Ermoupoli din Grecia, Viana do Castelo din Portugalia, Daylesford din Australia și apoi Grindelwald din Elveția pentru a completa top cinci.

Citește și: Cum se prezintă piața chiriilor la început de an. Tarifele din marile orașe au crescut cu 21%, iar chiriile din București sunt cu 19% mai mari

Cele mai primitoare orașe din lume
Cele mai primitoare orașe din Europa

Arhitectura sublimă din Ermoupoli, Grecia

Capitala orașului Syros, o insulă grecească din Cicladele din Marea Egee, Ermoupoli a fost al doilea cel mai primitor oraș din lume. Este unic în comparație cu alte locuri din Ciclade pentru arhitectura sa neoclasică pictată în nuanțe pastelate încântătoare.

Străzi mici și sinuoase se învârt între Piața Miaouli, monument istoric din marmură, primăria cu o scară de 15 metri care duce la intrarea principală și o mulțime de baruri, restaurante și oportunități de a te răsfăța cu cultura greacă.

Orașul încântător de coastă Viano do Castelo, Portugalia

La doar o oră de Aeroportul Porto, Viano do Castelo se clasează pe locul trei în topul celor mai primitoare orașe de pe Pământ. Situat pe coasta portugheză a Atlanticului, are o lungă istorie maritimă pe care vizitatorii o pot verifica la Gil Eannes – o fostă navă-spital transformată în muzeu. Orașul este plin de o varietate de arhitectură uimitoare, cu palate, biserici și mănăstiri din perioade istorice care cuprind Renașterea, Barocul și Art Deco.

Iar dacă sunteți în căutarea a ceva cu un pic mai multă adrenalină, Viano do Castelo este renumit pentru sporturile nautice. În largul plajelor din apropiere, puteți face surf, kitesurf și windsurf – Praia do Cabedelo primește iubitori de sporturi nautice din întreaga lume.

Peisaje de vis în Grindelwald alpin, Elveția

În inima Alpilor elvețieni, la aproximativ 1.000 de metri deasupra nivelului mării, se află Grindelwald – a cincea cea mai primitoare destinație de pe listă. Este înconjurată de vârfuri emblematice precum Eiger și Jungfrau. O călătorie cu trenul cu roți dințate Junfraujoch vă duce în „Top of Europe”, cu peisaje uluitoare asupra ghețarilor și vârfurilor munților din regiune.

Iarna, acești munți sunt un centru pentru pârtiile de schi și snowboarding de clasă mondială. Vara, ei sunt presărați cu trasee nesfârșite de drumeții prin peisajul alpin.

Boutique Hotel Glacier este unul dintre cele mai vechi hoteluri din regiune și există din 1864. În interior veți găsi un design care este un omagiu adus muncitorilor de gheață și patrimoniului turistic din Grindelwald. La exterior puteți admira Eiger de la una dintre căzile cu hidromasaj de la spa.

Priveliști superbe în Uzès, Franța

Pe locul șapte se clasează Uzès, în regiunea Occitanie din sudul Franței. Această destinație medievală are străzi pietruite și un farmec istoric iconic pentru zonă.

Puteți descoperi străzile sale înguste și cafenele, tarabe de piață, magazine de artizanat și galerii. Unele dintre cele mai cunoscute atracții din Uzès includ cea mai mare catedrală a sa, Palatul Ducal și Place aux Herbes, piața sa centrală vibrantă. Dacă vizitați în luna iulie, nu uitați să vizitați Les Nuits Musicales d’Uzès – un festival cu evenimente de muzică clasică și jazz în locații din siturile istorice din Uzès, luminate de lumina de la începutul serii.

În plus, servește ca poartă de acces către frumoasele peisaje din regiunea Gard – recunoscută pentru podgoriile și plantațiile de măslini.

Vezi și: Topul celor mai sigure orașe de locuit în Europa. România aduce în top 5 orașe