- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Destinațiile ideale pentru cei care își doresc să călătorească singuri în Europa. Lista celor mai sigure și fascinante locuri

17 May, 16:52 • Fundeanu Madalina
Lista destinațiilor din Europa perfecte pentru călătoriile de unul singur. Iată care sunt cele mai apreciate locuri!
Destinațiile ideale pentru cei care își doresc să călătorească singuri în Europa. Lista celor mai sigure și fascinante locuri

În cazul în care dorești să călătorești de unul singur, dar ești prea anxios pentru a te avânta în necunoscut, iată o listă perfectă pentru tine, cu principalele destinații din Europa pentru cei care doresc să călătorească siguri pentru prima dată, realizată de Euronews.

Lista destinațiilor din Europa perfecte pentru călătoriile de unul singur

  • Andaluzia, Spania

Comunitatea Andaluzia din sudul Spaniei este bogată în orașe vechi istorice și accesibile, conectate prin transportul public, fiind ușor să te deplasezi dintr-o zonă în alta. Acesta ar putea fi una dintre destinațiile ideale pentru a călători singur.

Cordoba are o istorie bogată și fascinantă. Pentru a explora orașul poți rezerva un bilet la Moscheea-Catedrală din Cordoba. Sit al Patrimoniului Mondial, aceasta impresionează turiștii cu arcadele sale viu colorate și dimensiunile impresionante încă din Evul Mediu.

În cazul în care preferi să fii în aer liber, în Andaluzia te poți bucura și de această opțiune. Există o mulțime de locuri pentru drumeții în această zonă. De la vârfurile înzăpezite ale Sierra Nevada la pădurile antice din Parcul Natural Sierra de Grazalema, plajele subtropicale din Granada și până la frumusețea sălbatică a deșertului Almería, există câte o opțiune pentru fiecare aventurier.

Andaluzia, Spania. Destinații din Europa
Andaluzia, Spania. Destinații din Europa

Ai mai putea citi și: Categoria de angajați care primește vouchere în valoare de 1.600 de lei. Ce condiție trebuie să îndeplinești pentru a lua banii de la stat

  • Portugalia

Portugalia este una dintre destinațiile de top pentru călătorii singuri, mai ales pentru cei care trăiesc această experiență pentru prima dată. Porto este printre cele mai populare orașe din care poți lua trenul către Lisabona pentru a testa toate bunătățile culinare tradiționale.

Dacă vrei să economisești bani, poți obține Lisboa Card – un permis care acoperă transportul, reduceri și intrarea la peste 50 de muzee și monumente. Cei care dețin aceste carduri au acces la o intrare gratuită la o mulțime de atracții turistice, dar și călătorii nelimitate cu metroul/autobuzul și călătorii gratuite cu trenurile de navetiști până la Sintra și Cascais.

Portugalia
Portugalia
  • Malta

O altă destinație populară este Malta, cunoscută mai ales în rândul vorbitorilor de limba engleză care își fac griji legat de modul în care pot comunica într-o țară străină. Engleza este una dintre limbile oficiale ale țării, alături de malteză.

Pe insulă este ușor să te deplasezi cu autobuzul sau cu taxiul, putând ajunge în aproape orice loc de pe insulă foarte rapid, cu mașina sau taxiul. Turiștii au oportunitatea de a vizita templul antic Ggantija din Gozo, care este mai vechi cu peste 1.000 de ani față de piramidele din Giza. De asemenea, turiștii pot gusta din mâncarea sezonieră și rustică a țării, care se inspiră din influențele italiene și nord-africane.

Malta
Malta

Vezi mai multe știri: Bilete de avion către Londra cu 600 de lei. Cât costă să vizitezi cele mai importante orașe din Marea Britanie