- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Insula aflată la doar două ore distanță de zbor de România, un paradis! Un bilet de zbor din București costă doar 278 de lei

26 Apr, 20:24 • Amarie Giorgiana
Un colț de paradis mediteranean se află la doar două ore distanță de România. Insula este situată în la 70 de km de sudul Turciei, la 100 de km de coastele Orientului Apropiat și la 500 de km distanță de Egipt. Locația a devenit alegerea preferată a turiștilor datorită climei, dar și a prețurilor reduse.
Insula aflată la doar două ore distanță de zbor de România, un paradis! Un bilet de zbor din București costă doar 278 de lei

Colțul de paradis mediteranean se află la doar două ore distanță de zbor de România și a ajuns pe lista a zecii de mii de iubitori ai călătoriilor datorită climei, dar și a prețurilor reduse.

Cipru, destinația aflată la doar două ore distanță de zbor de România

Cu toate că are cu puțin peste un milion de locuitori, Cipru reușește să atragă în fiecare an aproape patru milioane de turști. În 2023, 80.000 de turiști români au ajuns în Cipru, în creștere cu 96% față de 2022, conform Ziarul Financiar. Creșterea cifrei este impresionantă. În 2017, numărul românilor care mergeau în Cipru era de 49.300.

„Considerăm România ca o piaţă impor­tantă pentru Cipru. Piaţa are un potenţial uriaş de creştere, remarcăm cererea în creş­tere din România anual, iar cifrele sosirilor de turişti din România care s-au dublat în 2023 (80.000 de turişti) vin să confirme acest fapt. Piaţa românească cu potenţial în creştere este printre primele 10 pieţe pentru Cipru“, a spus pentru ZF Ivan Gorobets, sales and marketing officer, international relations, Oficiul de Turism al Ciprului.

Cipru este una dintre cele mai deosebite destinații turistice din Europa. Dincolo de atracțiile pe care le oferă turiștilor săi, țara insulară are o istorie lungă, fiind locuită de-a lungul secolelor de civilizații precum greci, romani ,bizantini, venețieni și otomani.

Citește și: Spania ia în considerare măsuri pentru a reduce numărul de turişti. „Nu avem nevoie de brăţări all-inclusive”

Recent, o agenție de turism din România a anunțat lansarea zborurilor directe tip charter către Larnaca, Cipru, în perioada 7 iunie-27 septembrie. Zborurile vor fi operate de AnimaWings, cu aeronavele noi ale companiei, A220.

În ceea ce privește costurile, un pachet de vacanță pornește de la aproximativ 400 de euro, cu șapte nopți de cazare și transport cu avionul.

Anul trecut, anticipând interesul tot mai mare al românilor faţă de această destinaţie de vacanţă atât de populară din zona Mediteranei, numită şi Insula Afroditei, am făcut un mic test, cu câteva grupuri de clienţi. A fost un succes, astfel că am decis ca, din vara aceasta, să avem curse charter săptămânale către Larnaca. Din toamnă, plănuim chiar curse regulate de linie către Cipru, pentru că şi în zona de business există un mare interes, şi vom opera, prin AnimaWings, trei curse pe săptămână către această destinaţie”, a spus Cristian Pandel, CEO & preşedinte Christian Tour, conform Observator.

Citește și: O comună din România atrage peste un milion de turiști în fiecare an. Este un loc special, cunoscut ca și „Raiul din România”