- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Spania ia în considerare măsuri pentru a reduce numărul de turişti. „Nu avem nevoie de brăţări all-inclusive”

25 Apr, 20:01 • Cornel Ghimeșan
Spania, una dintre destinațiile preferate ale turiștilor din întreaga lume, se confruntă cu nemulțumirile locuitorilor din anumite zone, precum Tenerife, față de numărul tot mai mare de vizitatori. În contextul protestelor ample organizate de localnici, autoritățile iau în calcul implementarea unor măsuri pentru a descuraja fluxul excesiv de turiști.
Spania ia în considerare măsuri pentru a reduce numărul de turişti. Nu avem nevoie de brăţări all-inclusive

Spania ia în considerare măsuri pentru a reduce numărul de turişti. Tensiunile din Tenerife au atins cote înalte, manifestările fiind alimentate de indignarea localnicilor față de creșterea continuă a numărului de turiști ce vizitează Insulele Canare. În acest context, Carlos Tarife, viceprimarul capitalei insulei, Santa Cruz, a făcut declarații surprinzătoare îndemnând turiștii să evite Insulele Canare pentru vacanțele de tip all-inclusive și să opteze pentru alte destinații, scrie bugetul.ro.

Spania ia în considerare măsuri pentru a reduce numărul de turişti

„În Insulele Canare avem astăzi mai puține paturi de hotel decât acum cinci sau șase ani. Acest lucru are de-a face, printre altele, cu faptul că în Insulele Canare, și mă refer în special la Tenerife și în special în sudul insulei, modelul hotelurilor de patru stele se transformă într-unul de cinci stele și cinci stele plus. Acolo unde erau hoteluri cu 250 de paturi, acum sunt hoteluri cu mai puține paturi, dar cu o calitate superioară. Cred că acesta este tipul de turism de care avem nevoie aici, nu tipul de turism cu brățări all-inclusive, în care turiștii stau în interiorul hotelului și fac totul în hotel. Pentru asta cred că există destinații precum Republica Dominicană și alte locuri”, a declarat Carlos Tarife.

Citeşte şi: Schimbare uriașă privind pașapoartele românilor. Guvernul plănuiește noi facilități

Declarațiile reflectă frustrarea populației locale față de transformările aduse de turismul de masă. Cu toate acestea, aceste opinii au provocat reacții divergente, unele manifestări pe străzile insulei fiind criticate de vicepreședintele consiliului din Tenerife, Lope Afonso, care le-a calificat drept acte de vandalism.

„Insulele Canare ar putea avea o limită, dar acest lucru o depășește. Nemulțumirile și revendicările nu pot fi transformate în vandalism sau în atacuri asupra proprietății publice și, mai ales, asupra peisajului și spațiilor noastre naturale. Parcul Național Teide este un sit al Patrimoniului Mondial și merită îngrijire și respect. Nu totul este permis”, a transmis Lope Afonso.

Citeşte şi: Cât costă trei nopți de cazare pe Litoral în minivacanța de 1 Mai. Peste 80.000 de români plănuiesc să ajungă la mare la începutul lunii mai

În fața presiunii din partea comunității, președinta Consiliului din Tenerife, Rosa Davila, a propus introducerea unei taxe pentru turiștii care doresc să viziteze spațiile naturale protejate. Această propunere urmează să fie discutată în cadrul ședinței plenare a consiliului și este posibil să primească sprijinul pentru un studiu în vederea aplicării acestei măsuri.

În concluzie, tensiunile dintre localnici și turiști au determinat autoritățile să ia în considerare măsuri pentru a reglementa turismul excesiv și pentru a proteja resursele naturale ale insulelor.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult