- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Telecabina din Bucegi, cumpărată de primăria Sinaia. Vezi noile prețuri pentru skipass și cardurile cu puncte

18 Jan, 11:40 • Polojan Tudor
Administrația orașului Sinaia a anunțat marți că a fost semnat contractul de cumpărare al telecabinei din stațiuna cu același nume, urmând ca în zilele viitoare să se implementeze, la nivelul orașului, un skipass unic care să fie valabil pe toate traseele de transport pe cablu.
Telecabina din Bucegi, cumpărată de primăria Sinaia. Vezi noile prețuri pentru skipass și cardurile cu puncte

Reprezentanții primăriei au anunțat că valoarea tranzacției a fost de 2 milioane de euro. Vlad Oprea, primarul stațiunii, a declarat la începutul lunii decembrie că sunt vizate telecabinele care fac legătura între centrul orașului și domeniul schiabil. Una dintre telecabine se oprește la cota 1400, iar de acolo turiștii pot urca la cota 2000 cu cea de a doua telecabină, scrie stirileprotv.ro.

O altă opțiune de a urca de la cota 1400 la cota 2000 este cu telescaunul sau teleschiul. Și acestea dar și parcarea de la baza telecabinei împreună cu alte clădiri sunt incluse în actul de cumpărare.

„Ieri, 16 ianuarie 2023, a fost semnat de către reprezentanţii Societăţii de Transport Public Sinaia actul de cumpărare prin licitaţie publică a Telecabinei din oraş. Odată cu preluarea Telecabinei Sinaia şi a instalaţiilor de transport pe cablu care o deserveau, domeniul schiabil sinăian devine incontestabil, prin numărul de instalaţii şi pârtii, cel mai mare domeniu al sporturilor de iarnă din România şi singurul de altitudine”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sinaia.

Citește și: Gafă de proporții! Pasarela de pietoni de pe Centura Capitalei a fost construită greșit. Explicațiile CNAIR

Telecabina Sinaia/ sursa foto: adevarul.ro
Telecabina Sinaia/ sursa foto: adevarul.ro

S-a dat startul sezonului de schi în Sinaia

Una dintre veștile mult așteptate de către pasionații de schi și activități montane este cea a deschiderii sezonului. Primarul a specificat faptul că vor fi modificări în ceea ce privește skipass-ul.

„Cea mai bună veste pe care o puteam da la startul noului sezon de schi, întârziat din cauza condiţiilor meteo, este aceea ca iubitorii muntelui se vor bucura de toate instalaţiile de pe domeniul schiabil sinăian în baza unui singur skipass care va fi implementat în următoarele câteva zile. Cartela unică va fi valabilă atât la Telecabină şi Gondolă, cât şi pe toate instalaţiile pe care le deservesc: teleschiuri, telescaune şi bandă”, a precizat Vlad Oprea

Tariful pentru un skipass în sezonul 2022-2023 este de 210 lei în timpul săptămânii  și 230 de lei în weekend. Acesta asigură accesul la 11 instalații: 2 telecabine, 2 telegondole, 4 telescaune, 2 teleschiuri și o bandă.

Tarifele pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani sunt de 135 de lei în cursul săptămânii și 150 de lei în weekend. Persoanele care au peste 65 de ani vor plăti 170 de lei de luni până vineri și 190 de lei în weekend.

Cartelele cu puncte pleaca de la 100 de lei (24 de puncte) și pot ajunge până la 825 de lei (300 de puncte). Skipass-ul pentru întreg sezonul costă 5000 de lei.

Te-ar putea interesa: Ministerul Finanțelor a emis titluri de stat eurobond. Vezi cum poți cumpăra în dolari și euro

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult