- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Trei terapii care alungă stresul și anxietatea! Găsește-ți echilibrul dintre corp și minte la numai câțiva kilometri de Timișoara

22 Mar, 10:50 • Cornel Ghimeșan
Stresul și anxietatea sunt tulburări care afectează din ce în ce mai multe persoane. Acestea apar în urma unor stări constante de tensiune și îngrijorări care pot avea un impact nefast asupra sănătății. De aceea, este foarte important ca atunci când te confrunți cu ele să găsești variante pentru a le gestiona cât mai bine astfel încât să eviți apariția unor patologii reale. Iar vestea bună este că nu doar la psiholog sau psihoterapeut poți să își rezolvi aceste probleme, ci și la spa. Da, ai citit bine, poți să scapi de stres și de anxietate la spa. Noi am descoperit trei terapii care te vor ”elibera” de aceste afecțiuni cât ai zice pește. Hotelurile din lanțul Adventor Hotels sunt locurile ideale unde îți vei recăpăta echilibrul dintre corp și minte.
Trei terapii care alungă stresul și anxietatea! Găsește-ți echilibrul dintre corp și minte la numai câțiva kilometri de Timișoara

Trei terapii care alungă stresul și anxietatea! În ultimii ani, tot mai mulți români au început să se confrunte cu stresul și anxietatea, iar acest lucru reiese din numărul mare de programări la cabinetele psihologice. Cu toate acestea, sunt oameni care au astfel de stări și nu știu ce sunt, de fapt.

Citește și Ce este masajul aromaterapeutic! Descoperă-i beneficiile în cel mai genial loc din Ungaria

Trei terapii care alungă stresul și anxietatea!

Specialiștii spun că stresul este o reacție a organismului la diverse provocări. În anumite situații acesta este benefic, însă medicii avertizează că atunci când devine constant el se transformă în stres cronic și are efecte dezastruase asupra organismului.

Durerile de cap, tensiunile la nivelul muşchilor, problemele cu stomacul, pierderea poftei de mâncare, dificultăţile de concentrare, insomniile, iritabilitatea şi îmbătrânirea prematură, apar atunci când corpul uman acumulează prea mult stres.

Mai mult, experții spun că o persoană stresată va experimenta urmatoarele trăiri:

  • tahicardie;
  • frecvență respiratorie crescută;
  • gânduri anxioase;
  • nervozitate, iritabilitate sau furie;
  • o stare generală de nefericire și nemulțumire;
  • sentimentul că este copleșită;
  • singuratate;
  • greață;
  • amețeli;
  • diaree sau constipație.

Pe de altă parte, anxietatea este o emoție caracterizată prin sentimente de tensiune, amenințări și îngrijorări ce duc la creșterea tensiunii arteriale.

Principalele simptome ale anxietății sunt:

  • creșterea frecvenței cardiace;
  • cresterea frecvenței respiratorii;
  • o stare de disconfort mai mult sau mai puțin severă, care poate ajunge până la teamă activă și intensă de moarte;
  • transpirații profuze;
  • diaree sau constipație;
  • nervozitate;
  • o stare generală de încordare, inclusiv la nivelul musculaturii tensionate;
  • agitație.

Dacă și tu te confrunți cu stresul și anxietatea trebuie să știi că există foarte multe metode prin care poți să le combați sau să le gestionezi și nu este nevoie să mergi la psiholog sau psihoterapeut.

Cele mai recente studii au demonstrat că anumite proceduri și tratamente spa ajută la reducerea consecințelor stresului și anxietății.

Conform specialiștilor, tratamentele pe bază de apă termală, cresc în mod natural nivelul de endorfine din corp, hormonii care permit acea senzaţie frumoasă de bunăstare şi relaxare.

De asemenea, tratamentele termice au proprietatea de a menţine starea de bine chiar şi pentru câteva zile după efectuarea lor.

Atenție! În cazul în care stresul s-a transformat în stări de anxietate acută, există o anumită procedură numită hidroterapie care poate fi efectuată cu uşurinţă la spa.

Hotelurile Greenfield Hotel Golf & Spa Superior, Sirius și Fagus Sopron Conference & Spa, din lanțul hotelier Adventor Hotels din Ungaria, sunt locurile ideale, unde poți să te eliberezi de aceste probleme. În aceste locații deosebite noi am descoperit trei terapii care te vor scăpa de acești doi dușmani ai sănătății și îți vor reda liniștea și echilibrul de care ai nevoie.

1. Masajul terapeutic

La hotelul Greenfield Hotel Golf & Spa Superior poți beneficia de masajul terapeutic, o procedură care durează între 25 și 50 de minute. Acest masaj este una dintre cele mai populare forme de tratament și asta datorită efectelor sale relaxante.

Specialiștii din cadrul centrului spa al hotelului Greenfield spun că masajul terapeutic ajută la relaxarea musculaturii, reduce nivelul stresului și îmbunătățește starea psihologică.

2. Masajul cu piatră de lavă

Masajul cu piatră de lavă este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate terapii prin masaj practicate în centrele spa din întreaga lume. Poți beneficia și tu de un astfel de răsfăț care te va elibera de stres și anxietate la centrul spa al hotelului Fagus.

Acest masaj este una dintre tehnicile terapeutice care se practică de foarte mulți ani în întreaga lume, iar în cele 50 de minute cât durează procedura, rocile de lavă ce sunt poziționate pe spate reduc stresul şi anxietatea, stimulează circulația sângelui calmează durerile musculare, articulare și reumatice, calmează durerile de coloană, relaxează și restabilesc echilibrul energetic al corpului.

3. Terapiile prin apă termală și împachetările cu nămol

La hotelul Sirius din cadrul lanțului Adventor vei beneficia de o gamă largă de tratamente balneare ce sunt aur curat pentru sănătate. Acestea nu ajută doar la reducerea stresului și anxietății, ci și la combarerea afecțiunilor precum oboseala cronică, insomniile, dar și obezitatea.
Durata unui tratament variază între 12 şi 14 zile și poate fi repetat în funcție de recomandările medicilor.

Totodată, un aliat de nădejde în lupta cu stresul și anxietatea sunt și împachetările cu nămol din cadrul tratamentelor balneare și de wellness. Aceste proceduri ajută la refacerea necesarului de minerale din organism, purifică pielea, combate stresul, oboseala, dar și alte afecțiuni nervoase.

Pe lângă terapiile balneare și împachetările cu nămol, ritualurile spa sunt o modalitate excelentă de relaxare și te pot scăpat de stres și anxietate.

Articol susținut de Adventor Hotels.

Citește și Trei tratamente faciale de primăvară cu rezultate imediate! Descoperă-le beneficiile miraculoase în cel mai fabulos loc din Ungaria

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult