- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Unde merg românii în minivacanţa din ianuarie. Cât costă un sejur la munte sau la mare

20 Jan, 21:22 • Cornel Ghimeșan
Românii vor avea parte de o minivacanţă de patru zile, astfel că puntea între week-end şi ziua liberă de 24 ianuarie vine ca o gură de oxigen pentru patronii care ţin hotelurile deschise pe timpul iernii. Staţiunile de pe Valea Prahovei şi marile oraşe se numără printre destinaţiile preferate de români şi de această dată.
Unde merg românii în minivacanţa din ianuarie. Cât costă un sejur la munte sau la mare

Unde merg românii în minivacanţa din ianuarie. Se anunţă vreme plăcută şi preţuri bune pe litoral şi la munte în minivacanţa de Mica Unire. Braşovul şi Sibiul sunt cele mai rezervate destinaţii ale week-end-ului, cu un preţ mediu al cazării de 286 lei / noapte, potrivit unei analize realizată de o platformă hotelieră online. Printre destinaţiile preferate de români pentru minivacanţa de 24 ianuarie se numărp şi staţiuniule de la mare şi cele de pe Valea Prahovei.

Citeşte şi: Minivacanță de patru zile pentru elevi cu ocazia Micii Uniri 2023. Când se va recupera liberul din 23 ianuarie. Vor fi chemați elevii sâmbăta la școală?

Deşi preţurile la cazare sunt ceva mai mari anul acesta, cei mai mulţi români au rezervat deja un sejur pentru minivacanţă, semn că doresc să se bucure de zilele libere, dar şi de evenimentele organizate pentru Mica Unire. Preţul mediu pentru o cameră dublă / noapte este de 286 de lei în perioada minivacanţei, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când preţul mediu pentru o cameră dublă / noapte era de 236 de lei.

Topul oraşelor preferate de români

Potrivit travelminit.ro, în topul celor mai rezervate destinaţii din acest week-end se află Braşov, Sibiu, Sinaia, Buşteni şi Oradea, semn că românii preferă în continuare Valea Prahovei şi city-break-urile pentru sejururile de scurtă durată.

„Un alt motiv pentru creşterea rezervărilor în această perioadă este şi folosirea voucherelor de vacanţă la achiziţia unor sejururi, o măsură care a contribuit semnificativ la dezvoltarea turismului românesc. Aşadar, cei care primesc aceste tichete trebuie să ştie că încă le pot utiliza pentru a plăti integral sau parţial următoarea vacanţă în ţară”,precizează sursa citată.

De altfel, Ministerul Finanţelor a confirmat recent faptul că voucherele vor fi şi acordate şi anul acesta, valoarea lor fiind tot de 1.450 de lei.

Citeşte şi: Planuri de vacanţă în 2023. Trucuri pentru un sejur ieftin

Dacă la munte activităţile sunt specifice iernii, românii care aleg să meargă la mare vor putea beneficia de degustări de vinuri, cherhanale, tururi şi excursii locale la cramele dobrogene, dar la cetăţile antice. În plus, pot beneficia de diferite proceduri şi wellness la hotelurile care dispun de centre SPA.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult