- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Care sunt cele mai bune investitii financiare, conform portofoliului iFond Financial

01 Sep, 17:02 • marius.balasoiu
Aproape 20% din resursele fondului inchis de investitii iFond Financial Romania sunt plasate in in actiunile celor cinci Societati de Investitii Financiare (SIF), iar peste 15% din activul fondului sunt actiunile celor doi operatori bursieri, Bursa de Valori Bucuresti si Sibex. Fondul a mai cumparat si actiuni ale BRD si ale Bancii Transilvania.
Care sunt cele mai bune investitii financiare, conform portofoliului iFond Financial

Asa cum au promis administratorii iFond, Fondul Proprietatea acopera 49,86%% din cel dintai portofoliu anuntat. Actiunile fondului Proprietatea devin tot mai atractive pe masura ce s-au facut progrese evidente pentru listarea acestuia la bursa. Administratorul iFond Financial, este Intercapital Investment Management, divizia de administrare a Intercapital Invest.

Fondul iFond Financial Romania a facut obiectul singurei oferte publice initiale (IPO) din acest an de pe piata de capital autohtona si urmeaza sa fie listat la Bursa in circa doua saptamani, potrivit oficialilor Intercapital Investment Management.

iFond Financial a atras de la investitori 8,1 milioane lei (1,9 mil. euro), de peste patru ori mai multi bani decat si-a propus, tocmai pentru ca a promis sa cumpere de pe piata libera actiuni ale Fondului Proprietatea.

A fost anuntat si prima valoare a activului net unitar al fondului, calculata pentru data de 31 august 2010, de 197,49 lei. Valoarea de vanzare a fost de 202 lei (din care un comision de distributie de 2 lei).

Scaderea de 2,2% a valorii titlului „este doar efectul comisioanelor aferente realizarii investitiilor initiale ale fondului, de cheltuielile curente ale fondului si de evolutia usor descendenta a pietei de capital (indicele BET a pierdut 3,1% de la data emisiunii fondului, 20 august 2010, pana la sfarsitul lunii august)”, spune Razvan Pasol, director general al Intercapital Invest.

Pe de alta parte, atractivitatea fondului consta in perspectiva cresterii valorii actiunilor Fondului Proprietatea din postofoliu, ca urmare a apropierii listarii acestuia.