- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Premiera in Europa de Est: Producatorul Mercedes Benz, la BVB din 23 noiembrie

20 Nov, 10:10 • Redactia DailyBusiness
Consiliul Bursei de Valori Bucuresti a aprobat vineri introducerea la tranzactionare, in premiera in Europa de Est, in cadrul unui Sistem Alternativ de Tranzactionare (ATS) a actiunilor emise de Daimler A.G., unul dintre cei mai mari producatori de automobile premium si vehicule comerciale din lume.
Premiera in Europa de Est: Producatorul Mercedes Benz, la  BVB din 23 noiembrie

Actiunile Daimler A.G. vor fi tranzactionate in cadrul ATS al BVB – Sectiunea valori mobiliare admise la tranzactionare si pe o piata reglementata (tranzactionate, dar nelistate pe ATS), pe infrastructura dezvoltata de BVB si Depozitarul Central.

Prima zi de tranzactionare va fi 23 noiembrie, iar tranzactiile se vor realiza in lei.

Banca Comerciala Romana va avea calitatea de Market Maker pentru actiunile Daimler A.G. Acestea vor putea fi tranzactionate de un numar de 30 de Participanti la sistemul de tranzactionare al BVB, care au acces din data de 23 noiembrie la ATS al BVB.

Actiunile Daimler A.G. sunt admise la tranzactionare la Deutsche Boerse si Boerse Stuttgart, iar la BVB emitentul nu va avea nicio obligatie de raportare periodica si continua.

„Bursa de Valori Bucuresti reuseste, in premiera, la 15 ani de la prima tranzactie sa ofere investitorilor acces direct, prin intermediul platformei proprii de tranzactionare, Arena, la actiunile unui emitent strain de renume international, fara ca acesta sa fie listat la BVB”, a declarat Stere Farmache, presedintele Bursei.

„Este un nou pas in alinierea BVB cu pietele dezvoltate. Sunt increzator ca alaturi de produsele structurate lansate in luna iulie, noul segment al Bursei va oferi noi oportunitati de tranzactionare pentru investitori. BVB va continua sa dezvolte infrastructura tehnologica proprie care sa permita conectarea pietei de capital din Romania la sistemele bursiere europene”, a adaugat presedintele Bursei de Valori Bucuresti.