COMPANII

Borbely: Comitetul pentru proiectul Rosia Montana mai are de analizat doua capitole din studiul de impact

19 august 2011, ora 09:44, autor(i): Roxana Sasu   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
poza.jpg
Comitetul de Analiza Tehnica (CAT) a proiectului minier de la Rosia Montana mai are de analizat doar doua capitole din studiul de impact asupra mediului prezentat de investitor, a declarat joi ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely (foto), potrivit Mediafax.


"CAT-ul mai are de analizat doua capitole ale studiului de impact, apoi urmeaza sa anunte decizia", a declarat ministrul Borbely.

Acesta a evitat sa estimeze cand ar urma ca ministerul pe care-l conduce sa anunte decizia la care a ajuns in urma analizei proiectului.

Presedintele CAT, secretarul de stat din Ministerul Mediului Marin Anton, nu a putut fi contactat pana la momentul transmiterii acestei stiri pentru a prezenta propria estimare privind termenul de finalizare a analizei proiectului.Rosia Montana Gold Corporation dezvolta proiectul minier de la Rosia Montana, din Muntii Apuseni, avand costuri proiectate de un miliard de dolari, prin care compania estimeaza ca va extrage 626.000 de uncii Troy de aur pe an timp de cinci ani de la inaugurarea minei. O uncie Troy este echivalentul a 31,1 grame de aur.

Compania este controlata de firma canadiana Gabriel Resources, care detine 80,46% din capitalul social, in timp ce statul roman controleaza 19,31% din actiuni, prin firma Minvest Deva, iar alti actionari cumuleaza 0,23% din titluri.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Vlad a spus:
19/08/2011 13:34
este firesc ca o decizie buna sa fie inaintata numai dupa o analiza temeinica. odata pentru buna practica si doi, pentru gurile rele care nu mai contenesc in contestarea acestui proiect cu potential.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 14 August 2022, 06:49
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter