COMPANII

Compania romaneasca ce si-ar putea tripla afacerile la peste jumatate de miliard de lei in 2015

07 mai 2015, ora 17:46 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Valeriu Iftime, presedinte Consiliu de Administratie Elsaco.jpg
Elsaco, grup de companii cu capital integral românesc, aflat în top 3 furnizori de servicii din domeniul instalațiilor termoenergetice din România, estimează pentru anul în curs o cifră de afaceri de peste 500 milioane lei, de trei ori mai mare decât nivelul raportat în anul anterior.

Compania, care a încheiat exercițiul financiar al anului 2014 cu o cifră de afaceri consolidată de 196,82 milioane lei, estimează un profit brut pentru acest an de 12,5 milioane lei.

"Creșterea estimată pentru anul în curs ia în calcul două proiecte extrem de importante pe care le-am câștigat alături de partenerii noștri și care au ca termene de finalizare anul 2015. Cele mai noi proiecte sunt construcția unui grup de cogenerare pentru alimentarea cu energie termică a municipiului Oradea și retehnologizarea Magistralei 2 a rețelei de transport energie termică din Iași. Rezultatele obținute la nivel de grup în primele trei luni ale anului ne fac să fim optimiști în privința estimărilor de la începutul anului 2015", a declarat Valeriu Iftime, președintele Consiliului de Administrație al Grupului Elsaco.

"Implementare proiect la sursa la CET Oradea", cel mai mare proiect de reabilitare derulat în sistemul energetic în ultimii 20 ani, este finanțat prin Programul Operațional Sectorial Mediu are o valoare de 53 de milioane de euro și a fost câștigat de Elsaco în consorțiu cu compania italiană STC. Pentru licitația organizată de municipalitatea din Iași, Elsaco a participat în consorțiu cu alte două firme recunoscute la nivel național: Conest SA și TMUCB. Fondat în 1994, în Botoșani, de patru ingineri, Grupul de firme Elsaco și-a dezvoltat constant portofoliul de produse și servicii destinate sectorului utilităților. Diviziile care vor înregistra cea mai mare rată de creştere în 2015 sunt, conform estimărilor, Divizia responsabilă cu proiecte de reabilitare și modernizare a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare și Divizia de Vânzări Echipamente şi Servicii Utilități."Divizia de Vânzări Echipamente şi Servicii Utilități a fost cea mai profitabilă anul trecut, având o contribuție de aproximativ 25% din totalul cifrei de afaceri. În 2015, obiectivul prioritar este consolidarea acestei contribuții, în cel mai prudent scenario și extinderea portofoliului de produse și echipamente prin dezvoltarea de parteneriate noi, cu companii lider în domeniile lor de activitate pe piețele externe", a declarat Vlad Iftime, Director Executiv Divizia de Vânzări Echipamente şi Servicii Utilități a Elsaco.  

Începând cu 2015, Elsaco monitorizează atent piețele din Moldova și Serbia unde urmează a fi lansate licitații pe proiecte de reabilitare termoficare şii reţele hidroedilitare, cu finanțare BERD.

"Piața din Moldova este o reală provocare pentru proiecte termoenergetice deoarece intrăm în competiție cu antreprenori locali şi regionali, ce au deja la activ un portofoliu similar, capabili să managerieze și să execute lucrări de anvergură. Prin parteneriatele pe care le construim și o atenție sporită la selecția furnizorilor şi subcontractanților, avem încredere că vom reuşi să ne impunem şi pe această piață", a declarat Viorel Iliuță, Director General al Elsaco Electronic, cea mai important firmă din grup.   

Elsaco este partenerul tradițional în România pentru companii precum: Itron, lider mondial în furnizarea de echipamente și soluții dedicate măsurării utilităților,AVK producător de vane, hidranţi şi accesorii, Rockwell Automation furnizor de soluţii de automatizare industrială.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 06:59
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter