- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Directorul general al FP va avea un salariu de 4.800 lei si nu va primi compensatii sau bonusuri

01 Mar, 18:35 • Redactia DailyBusiness
Consiliul de Supraveghere (CS) al Fondului Proprietatea (FP) a aprobat luni solicitarea directorului general al Fondului de a i se reduce salariul la 4.800 de lei pe luna, fara a beneficia de salarii compensatorii sau bonusuri, fiind limitate sub acest nivel si remuneratiile membrilor CS.
Directorul general al FP va avea un salariu de 4.800 lei si nu va primi compensatii sau bonusuri

„Incepand cu data de 1 martie 2010, indemnizatia directorului general al Fondului Proprietatea a fost stabilita la suma de 4.800 de lei. In afara acestui salariu, directorul general nu beneficiaza de niciun fel de alte venituri (salarii compensatorii, bonusuri de performanta). S-a mai stabilit ca indemnizatia presedintelui Consiliului de supraveghere sa reprezinte 50% din salariul directorului general, iar cea a unui membru simplu sa fie in cuantum de 35% din aceeasi suma”, potrivit FP.

In cadrul celei mai recente Adunari Generale a Actionarilor, Ionut Popescu, directorul general al Fondului, a cerut Consiliului de Supraveghere ca salariul sau sa fie redus la nivelul unui secretar de stat, respectiv 4.800 de lei, relateaza Mediafax.

Totodata, Gratiela Iordache, secretar de stat in Ministerul Finantelor, a fost reconfirmata in functia de presedinte al Consiliului. Astfel, salariul acesteia este de 2.400 lei.

La inceputul lunii februarie, Adunarea Generala a Actionarilor FP a aprobat noua componenta a Consiliului de Supraveghere, printre membrii votati regasindu-se Gheorghe Pogea, fostul ministru al Finantelor, si Gratiela Iordache, secretarul de stat la Finante.

Printre cei sapte membri a fost ales si Lucian Croitoru, care a anuntat, insa, ca si-a retras candidatura si nu va activa ca membru in Consiliul de Supraveghere al FP.

Ceilalti membri ai Consiliului de Supraveghere sunt Ene Dinga, Nicoleta Dumitrean, Romulus Goean si Corin Trandafir.

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, creata in scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura. Fondul Proprietatea are in portofoliu actiuni la 86 de societati comerciale.